22. marca 2017

S štartne rampe čez dva zaporedna skoka in naproti celemu kupu novosti v spodnjem delu proge. Čez mesec dni se na otoku začne Unior DH Cup.

Gradbena ekipa downhilla Lošinj s trboveljskimi mišicami na čelu je v zadnjem času na progi, ki bo naslednje leto gostila dirko svetovnega pokala, čez natanko mesec dni pa krstno dirko serije Unior Downhill Cup, preživela kar nekaj podaljšanih vikendov.

Za progo že vsi vemo, da je dolga 1,7 km z 256 m višinske razlike. Okej, 255, če je riva, na kateri je cilj, meter nad gladino morja.

Pa da je kamnita, da mehkih pristankov ob padcih ni in da je obkrožena z gostim rastjem, tudi trnjem.

Vsa ta dejstva ostajajo, a kdor se je po njej spustil lani ali celo leto poprej, se letos ne bo počutil čisto domače. Proga je namreč dobila kar nekaj novih odsekov in elementov.

Kratek fb video s proge bo kmalu nabral 100.000 ogledov! Frčita Jan Cimperman in Jernej Cokan.

Direktor dirke Sebastjan Zmrzljak nam je naštel novosti na progi. Za začetek so postavili 4 metre visoko štartno rampo. Na ovinku na koncu štartne ravnine sta zrastla dva zaporedna skoka, ki ju druži ime “Vegan Sauna”. Ta novi odsek se naprej vključi v lani predstavljen odsek “Veganizmmm”. Od kod veganska imena? Pač znak osebnostne rasti graditeljev v primerjavi s časi, ko so imeli na progi DH Javor odsek “Msu” …


Veganska savna, drugi del – preveč za hrvaško-slovenski pokal?

“Precej novosti je v spodnjem delu proge, kjer je proga povsem drugačna,” pravi Sebastjan. Nov atraktiven odsek se nadaljuje v nov vhod v gozdni park Podjavori, tam je “Sissy Gap”, drop čez star habsburški zid. Tu so morali očistiti veliko gozda oziroma podrastja, da je proga bolje vidna in dostopna za gledalce.


Sissy gap – podhod za gledalce bi bil dodatna atrakcija 🙂

Pred vstopom v zadnji, ulični odsek, ki je tudi malce bolj zavit, tekmovalce čaka še nov skok preko zidu – ta, ki ob snemanju videa še ni bil dokončan in sta se mu Jan in Jernej izognila.

Podrobnosti o progi na www.dhlosinj.net/sl/proga

Preberi še
Od DH Trbovlje do svetovnega pokala na Lošinju
Slovenski pokal v spustu je Unior Downhill Cup!


Tudi nekaj skal je …

Sledite nam