23. maja 2012

V nedeljo Kamplc enduro sprint na Javorniku in XC griči v Vrtojbi. V enduro seriji tri dirke, v pokalu v krosu pa … vse manj.

To nedeljo, 27. maja, se na Primorskem začenjata dve slovenski gorskokolesarski seriji. V bike parku Javornik pri Črnem Vrhu nad Idrijo se s Kamplc enduro sprintom začenja še neuradna serija v novi disciplini enduro, istega dne (na nadomestni datum) pa se v Vrtojbi pri Novi Gorici z že tradicionalnim XC Griči začenja slovenski pokal v krosu za starejše kategorije. Pokal mladih se je namreč začel že pred dvema tednoma. Pozor, sobotna dirka v Idriji (pav tako na nadomestni datum) ne prinaša točk pokala mladih!

Enduro!
Kamplc enduro sprint bo prva od treh preizkušenj, v katerih bodo ljubitelji ne prehitrega vzpenjanja in toliko hitrejšega spuščanja prvič pri nas lahko nabirali točke za skupni seštevek. Druga bo 26. avgusta na istem mestu, a z več vzpenjanja na štarte hitrostnih preizkušnj, tretja pa 23. septembra v Kranjski Gori pod imenom Vitranc enduro.
To nedeljo bo treba na Javorniku na noge splezati za nekako 800 višincev, še 400 jih bodo udeleženci premagali s sedežnico. Hitrostne preizkušnje bodo štiri, prvi tekmovalec bo proti štartu prve krenil ob 10. uri.
Starostne kategorije so štiri plus ena ženska, ne glede na licenco. Predprijave so odprte še jutri (četrtek).
Vse o Kamplc enduro sprintu in prijave na mtb-javornik.si

XCO!
Res šele konec maja, a slovenski pokal v krosu za “tavelike” se vendarle začenja. V organizaciji DEŠ Fleš bo štartno-ciljni prostor tako kot zadnja leta “pri transformatorju”.
Najmlajši bodo začeli tekmovati že 10 minut pred deveto, štart članic, mladink, veteranov in amaterjev bo ob 11. uri, mladincev in članov pa ob 13. uri.
Proga je že znana, hitra in tokrat verjetno malce manj prašna.
Tudi za XC Vrtojba predprijave sprejemajo še jutri. Vse o XC Griči na desfles.si

Slovenski pokal v krosu ima svoje težavice. Skupaj z dvema na gostovanju na Hrvaškem se je letos obetalo kar osem dirk za točke PS. Pa so se očitno skujali Štajerci: najprej so pri DGK Pohorje odpovedali obe dirki na Mariborskem Pohorju, zdaj bomo po neuradnih informacijah lahko prečrtali še XC Rogla. Ostali bomo pri petih dirkah, le treh doma. Ob vsem znanstvenem pristopu, ki je lani vel iz načrtov za trženje tekmovanj Kolesarske zveze, pa si danes lahko svoje ime na štartnih številkah PS in DP pokala privoščite za strošek izdelave kompleta številk – nekaj sto evrov. Razpis za izdelavo številk (PDF)

Sledite nam