8. avgusta 2014

16. avgusta na avstrijskem Koroškem tik ob slovenski meji odprejo 10 km super-duper tekočega spusta, pa še 3 XC proge, pump & dirt park …

Na Peci na avstrijskem Koroškem, ki ji kot smučišču ne gre sanjsko (naprodaj je za simboličen evro, zraven dajo še poldrugi milijonček podpore za zagon), naslednjo soboto, 16. avgusta, odpirajo pravi gorskokolesarski dragulj.

Glavna atrakcija novega mtb parka bo 10 km tekoče in valovite proge po filozofiji “flow country trailov” očetov Diddieja Schneiderja in Hansa Reya. Diddi, ki se pohvali s številnimi projekti v Nemčiji in izven nje, je bil tudi glavni graditelj na Peci. Novi Flow trail s 1000 m višinske razlike bo najdaljši te vrste v Evropi. Ideja flow traila: če si upaš spustiti, zadeva res drvi čez bande, in frči čez valove, tejble in druge skoke; če ne spustiš, je na široki, s peskom prekriti in povaljani progi res kot na avtocesti in te tudi skakalnice ne dvigujejo do tal. Sicer pa največ povesta spodnja videa.

To še ne bo vse, hkrati odpirajo tri “cross-country” kroge, park s pumptrackom, dirtom in objekti za učenje, poskrbljeno bo tudi za servis in pranje koles, pa za izposojo in šolo.

Cene
1 vožnja 13 evrov, 4 ure 18 evrov, dnevna vozovnica 23 evrov, dvodnevna 43, 3 dni 55 in 4 dni 80 evrov, do konca letošnje sezone pa 190 evrov. S turistično kartico Koroške je uporaba gondole in prog brezplačna, plačaš le 5 evrov za vsak prevoz kolesa.

Vsekakor privlačno tudi za Slovence, da o (naših) Korošcih, ki imajo novi park pred vrati in so ga nekateri dobro spoznali že pred otvoritvijo, niti ne govorimo.

www.petzen.net

Foto Žičnice Peca/Petzen Bergbahnen

Sledite nam