Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
10. julija 2017

Jesenska vikend avantura z ustvarjalci spletne strani mtb.si. Na luštnih trejlih!

Napočil je trenutek, da ti izdamo dobro varovano skrivnost. Je plod ideje, ki je prilezla na plano meseca novembra leta 2015.

Delamo, ustvarjamo in smo kreativni, ti pa lahko vsak dan bereš sveže novice iz gorskokolesarskega sveta, pa ne samo te, tudi ciklokros in BMX imata svoje mesto na naši strani. In da nas boš lahko bolje spoznal, smo se odločili, da ti ponudimo nepozabno doživetje v naši družbi.

Kaj?

Tudi mi smo se spraševali. In ideja se je porodila na prvem službeno-družabnem vikendu mtb.si, v mesecu novembru pred skoraj dvema letoma na otoku Rabu.

Takrat se je začelo novo obdobje, saj smo obrnili nov list in postali boljši, še bolj ažurni, predvsem pa skrbimo, da lahko na naši spletni strani vedno prebereš skoraj 90 % avtorske vsebine. V zadnjih šestih mesecih smo ti ponudili v branje ali ogled točno 600 prispevkov, kar pomeni 100 različnih novic mesečno!

In, da se vrnemo na tisti novembrski vikend, ko smo ob večerji in kozarčku belega sklenili, da moramo narediti še kaj drugega kot to, da ti ponujamo novice, reportaže, delamo Tinetove delavnice, posnamemo še kakšen video, sodelujemo pri marsikateri dirki ali festivalu. Takrat smo se odločili, da svojim bralcem ponudimo kolesarsko vikend doživetje nekje, kjer bo kolo le del dobre družbe, zabave in druženja!

Dolgo smo čakali in se pomenkovali, kam za vraga bi te povabili. Nakar je v našo družbo stopil še en kolesar, ki smo ga lani pospremili na dirko štirih otokov, pa še kak rekreativni maraton je odpeljal. Od takrat dalje je naš zaveznik pri iskanju novih poti.

Kam?

In ideja je padla. Sedaj je dozorela in lahko ti razkrijemo, da če si želiš v kolesarski družbi aktivno preživeti vikend in spoznati tiste štiri face, od katerih dve skorajda ne zapustita računalniške tipkovnice, potem pojdi z nami na otok Rab! Tja kjer se je začelo naše novo obdobje. Med 6. in 8. oktobrom.

Kaj ponujamo?

Prideš v petek na otok, se ustaviš v mirnem hotelu, se “pofočkaš” in potem se podaš v stari del mesta Rab, v en prijeten lokalček na pozdravno pijačo ali dve. V tistem lokalu je pesem Skitnica Jasne Zlokić dobila nov pomen. Več o anekdoti izveš na kraju samem.

Nato sledi večerja, tam te bo čakala tudi “vrečka presenečenja” in razkritje sobotne – celodnevne kolesarske avanture. Če si vozil etapno dirko 4 Islands, si šel morda po kakšni izmed poti po kateri te bomo vodili.

Po sobotnem zajtrku pa veselo na delo. No, na turo.

To bomo začinili s kakšnim kolesarskim nasvetom, vmes na okrepni točki počvekali o tehniki vožnje ali s teboj delili kakšen dober servisni trik. Do večerje bomo nazaj, ali pa tudi ne.

Po sobotni večerji malo zabave in načrtovanje, oziroma razkritje nedeljske, poldnevne ture. Morda pa na tej turi ostaneš brez besed. Ne vemo še.

V nedeljo po zajtrku sledi kolesarska tura številka dve. Do 14. ure se boš vrnil v hotel, kjer bo še dovolj časa, da se oprhaš, zložiš stvari v avto in se ustaviš na poslovilni kavi ali soku.

S kom greš?

Z Andrejem, Bobijem, Urošem, Matejem in Darkom.

Andrej D., tisti ta glavni in od 2005 gonilna sila mtb.si in še česa. Bobi, oziroma Aleš Boben – pri svojih letih je še vedno fit, rad dirka, zadnje čase so v njegovi domeni bolj avanturistične in etapne dirke. Matej Hartman. Tisti Matej, ki ga rad bereš ob četrtkih, pa najdeš ga pod imenom MahMTB.

Darko Šironjič. Darko je gonilna sila potovalne agencije potujnekam.com in navdušen kolesar, ki nam je s svojimi izkušnjami pomagal realizirati idejo. In Uroš? Ja, tisti zaradi katerega se je začela nova doba mtb.si, tisti, ki zadnji dve leti skoraj ne zapusti tipkovnice in tisti, ki izmed vseh najbolj pogreša dirkanje.

In bo fajn! Dva kolesarska vodnika, dva “tekmovalca” in en uživač. Lahkoten tempo, in vsi zalivi in razgledi bodo naši.

Bi rad vseeno spoznal vsaj delček dvodnevnega kolesarskega doživetja?

Na kratko: Prvi dan te bo čakalo okoli 60 kilometrov in dobrih 1000 višinskih metrov vzponov. Začeli bomo na zunanji, jugozahodni strani, kjer ven štrli polotok Kalifront, pa skozi gozd Dundo, ki je zaščiteno območje (tu v ograjenem območju živi srnjad, mufloni in divje svinje).

Najvišji polotoka je okoli 100 metrov nas morjem in iz njega jvodi nešteto poti v razne zalivčke. Podlaga je predvsem makadamska. No, razen enega divjega spusta na Kamporsko polje. Nato bo potrebno premagati še en greben kateremu bo sledil “gorski” posladek dneva, potem pa proti Loparju po znani Premužićevi poti. Za piko na i sledi spust proti Loparju.

Kaj pa drugi dan? Naj ostane skrivnost, in naj bo sladko presenečenje!

Greš z nami? Sedaj si le klik stran od hude avanture!

Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam