4endurance sis 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
16. avgusta 2016

Konec tedna peta preizkušnja serije SloEnduro v izvedbi izkušenega Calcit Bike Teama bo tudi četrto DP v tej disciplini. Za zabavo ob progi poskrbi Kamfest!

SloEnduro, slovenska mednarodna serija dirk v gorskokolesarskem enduru, letos združuje šest preizkušenj v Sloveniji, v Italiji in na Hrvaškem. Vsaka je nekaj posebnega, vsako si udeleženci in obiskovalci zapomnijo po čem drugem. Tudi Enduro Kamnik ta konec tedna, v soboto 20. in nedeljo 21. avgusta, bo nekaj posebnega iz večih razlogov.

To je dirka, na kateri bodo letos kronani državni prvaki v tej disciplini. Čeprav lani ni bila v “prvi ligi” SloEndura, saj so se v Kamniku odločili prirediti dirko za serijo enodnevnih preizkušenj 4Fun. A sposobnost prirediteljev iz kamniškega Calcit Bike Teama, ki vsako leto poskrbi za vrsto kolesarskih prireditev na čelu z mednarodnim kamniškim krosom, ni bila nikdar pod vprašajem. Tako bodo gostili četrto prvenstvo Slovenije v enduru, ki je hkrati peta dirka SloEndura v sezoni in je seveda odprta tudi za tujce. Slovenia MTB Enduro Open, bi torej lahko rekli.

Pa še ena posebnost je: v spremljevalnem sporedu Endura Kamnik je kar festival Kamfest, če se malo pošalimo. Na sobotni večer, zadnji večer kamniškega festivala, bo prolog endura potekal blizu mestnega središča, na 600 m dolgi trasi od Žal do Streliške ulice ter centrom dogajanja v Samčevem predoru pod Malim gradom. Začne se ob 19.30.

V nedeljo pa z začetkom ob 10. uri prav tako iz središča Kamnika sledi pet hitrostnih preizkušenj na treh različnih trasah v okolici Starega gradu s skupno višinsko razliko okoli 1300 m.

{loadposition inside}

Kdo bo koga?

Med prijavljenimi so že kolesarji iz šestih držav, najboljši se na seznamu praviloma pojavijo na koncu. Po domačem Black Hole enduru na Koroškem je v vodstvu v skupni razvrstitvi ostal Peter Mlinar (KK Črn trn), a z le 50 točkami naskoka pred drugim Korošcem Vidom Peršakom (Gaes Orbea Enduro Crew), ki prihaja iz Kanade vsaj malo jezen po odstopu zaradi okvare po padcu. Tretji je Avstrijec Daniel Schemmel (Cube Action Team), ki je na Koroškem s tehničnimi težavami zaostal in ga od Mlinarja loči že 250 točk. Enako kot Peršak Mlinarju mu s 50 točkami zaostanka za vrat diha Tadej Razpet (Pedal Racing Team).

Po Kamniku bo na vrhu skoraj zagotovo kaj drugače, četudi bo kdo od domačih bolj na lovu za majico državnega prvaka kot za točkami SloEndura.

Pri ženskah v vodstvu ostaja Avstrijka Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team) pred rojakinjo Petro Bernhardt (Gravity Eagles) in Italijanko Giulio Albanese (UC Caprivesi), ki si delita drugo mesto.

Razvrstitev SloEndura

Razpis Endura Kamnik

www.sloenduro.com

Uvodna fotografija je simbolična 🙂 Peter in Vid na Black Hole enduru, foto Ma Tej, montaža mtb.si

4endurance sis 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam