GShock
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Devil's trails
29. julija 2019

4. mesto Gomilščka na četrti dirki evropskega pokala v spustu na severozahodu Italije. Zmagovalca med člani Greenland in Widmannova.

Zmagovalca četrte dirke evropskega pokala v spustu sta na severozahodu Italije postala Laurie Greenland in Veronika Widmann. Ekipni uspeh Sinterjevih mladincev, Žak Gomilšček pa diha za ovratk vodilnemu v skupni razvrstitvi.

Slovenija, Slovenija, Italija, Italija … Tako poteka letos malce nenavaden koledar v evropskem pokalu v spustu iXS European Downhill Cup. Četrta dirka je bila minuli konec tedna v Pili v Aosti, kjer so leta 2005 že gostili tudi svetovni pokal, evropski pa je bil po štirih letih premora tam šestič.

Med člani je bila zasedba močna – na mokri 2,7 km dolgi progi, ki jo je zgradil letos tragično preminuli italianski šampion Corrado Herin, je zmagal Britanec Laurie Greenland (MS Mondraker) pred domačinom Stefanom Introzzijem (Scout/Nukeproof) in Švicarjem Constantinom Ruetschom (iXS Gravity Union).

Luka Berginc (KK Črn trn), ki je bil pred mesecem dni v Abetoneju tretji, je to dirko žal izpustil in se pripravil na nadaljevanje v svetovnem pokalu. Tako smo bili Slovenci tokrat brez predstavnika v superfinalu članov. Med trideseterico sta še enkrat nastopila Hrvata Noa Radolović in Ivan Bašić, pa s slabšim nastopom končala na 30. in 31. mestu. Rudi Pintar (Sinter Brakes Team) je bil v kvalifikacijah za xx sekunde prepočasen za med superfinaliste, v nedeljo je nato v malem finalu zasedel 9. mesto.


Pa dajmo enkrat sliko Ivana Bašića, če že tokrat nimamo Žaka …

Zato pa so bili spet pri vrhu slovenski mladinci iz ekipe Sinter Brakes: zmagal je Novozelandec Finn Hawkesby-Browne, zmagovalec prejšnje dirke v Abetoneju Žak Gomilšček je bil s 5,46 sekunde zaostanka četrti, Marko Niemiz 6. in Žan Pirš 12.


Marko Niemiz

“Po tednu počitka je lepo spet biti na dirkah,” poroča lanski skupni zmagovalec serije Žak Gomilšček. “In to na super progi. V finalni vožnji sem naredil nekaj večjih napak in potem lepo odpeljal do konca. Cilj vikenda je bil približati še prvemu mestu v skupnem seštevku in to sem dosegel.” Žak je na lestvici mladincev namreč drugi, za vodilnim Fincem Rainiom Onnijem, ki je bil tokrat le 32., dve dirki pred koncem zaostaja za 46 točk.


Veronika Widmann

Med članicami je še enkrat zmagala Veronika Widmann (Insync Racing) z J. Tirolske, sledili sta še dve italijanski tekmovalki, Alia Marcellini (Rogue) in Alessia Missiaggia (Zanolini).


iXS EDC se med 16. in 18. avgustom nadaljuje v Špičaku na Češkem.

Vrstni redi in razvrstitve na www.ixsdownhillcup.com

Fotografije Rick Schubert/ixsdownhillcup.com

Preberi še
Berginc na stopničkah na iXS EDC Abetone, Gomilščku zmaga med mladinci
iXS EDC Kranjska Gora: Vremenska loterija in dvojni spored
iXS EDC Maribor: Več kot dostojna generalka za svetovni pokal

Kenda DH Pohorje
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Devil's trails
Sledite nam