Zeleni Kras
15. septembra 2022

Idealna priložnost za spoznavanje Krasa in hkrati svojih kolesarskih spretnosti in zmožnosti. Zeleni Kras med 30. septembrom in 2. oktobrom.

Tridnevni dogodek, ki bo zajemal vse elemente gorskega kolesarstva. Udeleženci bodo med petkom in nedeljo spoznali disciplino do potankosti. Kolesarjenje ni zgolj vrtenje pedal. Kolesar se zjutraj zbudiš in greš zvečer spat. Prvi ni najmočnejši, ampak tisti najhitrejši. Hiter pa je tisti, ki ima dobro nastavljeno kolo, ki je pravilno in redno servisirano, in tisti, ki ve, kdaj je treninga dovolj in se zna pravilno regenerirati in prehranjevati. A tu ne gre za pretiravanje. Ravno obratno. Zmeren in zdrav način dojemanja kolesarstva sta tisto, kar vam želijo predstaviti na MTB kampu Zeleni Kras, ki ga bo s pomočjo Robija Jenka vodil Peter Vesel.

MTB kamp Zeleni Kras (30. 9. – 2. 10. 2022)

Gorsko kolesarstvo je vse bolj priljubljen šport. Sem štejemo tudi uporabnike e-koles. MTB kamp je namenjen vsem, ki bi radi izboljšali svoje znanje, bili varnejši na terenu, se naučili nekaj o tehniki in opremi, spoznali male skrivnosti treninga in ostalih elementov, ki naredijo vožnjo v naravi hitrejšo, predvsem pa zabavnejšo! Število kolesarjev na kampu je omejeno, kajti želijo se približati posamezniku in mu svetovati individualno ter oceniti njegove zmožnosti in možnost napredovanja. Trase so skrbno izbrane, tako da bo vsak dan glavni fokus na drugi stvari (hitrost, vzdržljivost , tehnika, regeneracija …). V treh dneh boš s svojima gostiteljema in z lokalnimi kolesarskimi vodniki izkusili vse elemente gorskega kolesarjenja po destinaciji Zeleni Kras.

Program vključuje:

  • Dve nočitvi v penzionu Patrik v Hruišici.
  • Poln penzion (zajtrk, kosilo, večerja).
  • Vodenje po vnaprej določenih gorskokolesarskih turah na Žabnik, Črne njive, Brkine in Slavnik (vsak udeleženec dobi sledi GPX).
  • MTB delavnice z različnimi tematikami (nastavitev kolesa, nastavitev vzmetenja, priprava na dirko po poškodbi, pravilna vadba, razgibavanje).
  • Vožnja po gorskokolesarskih trailih Črne njive (prevoz koles do izhodiščne točke nad Ilirsko Bistrico).
  • Deljenje izkušenj veterana gorskokolesarskih tekmovanj Petra Vesela in Robija Jenka.
  • Vrečka presenečenja.

Časovnico najdeš na tem mestu.

Gostitelja na MTB kampu Zeleni Kras

  • Peter Vesel: Gorski kolesar s tekmovalno dušo, ki ga slovenska MTB scena pozna predvsem kot najhitrejšega serviserja televizijskih in gospodinjskih aparatov. Zadnjih 20 let svoj prosti čas preživlja na gorskem kolesu, udeležuje se predvsem etapnih dirk. Od Južne Afrike in Brazilije do tekmovanj po Evropi. Kolo je nepogrešljiv del njegovega življenja. S teboj bo na delil številne tekmovalne izkušnje in nasvete, kako izboljšati priprave za kolesarjenje in tekmovanja. Poleg vsega boš spoznal, da ni važna uvrstitev, temveč je ključno, da v tem, kar počneš, uživaš in delaš s strastjo.
  • Robi Jenko: Tekmovalec v cestnem kolesarstvu in športni direktor ekipe mebloJOGI PRO-concrete cycling team, kjer skrbi za razvoj mladih cestnih kolesarjev. Poleg tekmovanj v ciklokrosu se udeležuje tudi gorskokolesarskih maratonov. Popoln dan na kolesu mu predstavlja kolesarjenje po stotinah kilometrov idiličnih makadamskih cest v senci snežniških gozdov, Brkinov, Krasa in Notranjske. Udeležencem kampa bo predal znanje na področju treningov, razvoja potencialov ter izkušnje z največjih svetovnih tekmovanj, med drugim tudi Toura 2022.

Cena MTB kampa Zeleni Kras:

  • Prijava do 18. septembra – 300 evrov na osebo
  • Prijava do 28. septembra – 340 evrov na osebo

zelenikras.si

Naslovna fotografija Simon Špilar

Preberi še

Na kampu s Petrom Veselom

Sledite nam