Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
13. avgusta 2018

V Kanadi v šestem krosu svetovnega pokala spet izredna predstava Jolande Neff pri ženskah, pri moških nov zmagovalec Mathias Flueckiger.

V Kanadi v šestem krosu svetovnega pokala spet izredna predstava Jolande Neff pri ženskah, pri moških nov zmagovalec Mathias Flueckiger.

Moški – prva za Flueckigerja

Po slabem startu Nina Schurterja in njegovih dveh defektih je njegov rojak in švicarski državni prvak Mathias Flueckiger slavil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Imel je tudi nekaj sreče, saj je njegov tekmec za prvo mesto Anton Cooper padel na enem od skalnatih spustov v zadnjem krogu in je imel Švicar tako prosto pot do zmage. Drugi je bil italijanski državni prvak Gerhard Kerschbaumer, ki je bil še v predzadnjem krogu v igri za zmago, a je tudi on padel na skalah in potreboval nekaj časa, da je prišel k sebi. Nato pa se je v zadnjem krogu s petega mesta prebil na drugo. Tretje mesto je osvojil francoski državni prvak Titouan Carod.


Prva zmaga mlajšega od bratov Flueckiger, foto Mathieu Belanger/Velirium

Luca Braidot iz Moše je bil odličen peti, kar je njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu

Nino Schurter je s sedmim mestom vseeno osvojil skupno zmago v letošnjem svetovnem pokalu že dirko pred koncem.

Ženske – Jolandin ples shuffle

Pet dni po naslovu evropske prvakinje je Švicarka Jolanda Neff zmagala tudi v Mont Sainte Anne.

“Dancing Queen“ je s svojim “shuffle“ stilom našla pravi način za hitre kroge na težki plezalni progi v Quebecu. Odpeljala se je že v prvem krogu in z neverjetno lahkoto drvela preko skal in band ter na koncu zmagala s prednostjo dveh minut pred Danko Anniko Langvad in Kanadčanko Emilly Batty, ki je nekaj časa lovila drugo mesto, a se je na koncu morala zadovoljiti s tretjim.


Jolanda Neff, foto Grega Stopar

Tanja Žakelj je bila po dobrem startu na koncu 12. Več v poročilu Unior/DeVinci.

To je Jolandina 11. zmaga v pokalu, sedaj ima skoraj neulovljivo prednost v skupnem seštevku pred zadnjo dirko v La Bressu konec meseca.


Tanja Žakelj, foto Grega Stopar

Fantje u23

Sprva je potegnil evropski prvak, Francoz Joshua Dubau, ki pa je v drugem krogu, ko je imel prednost kakih 5 sekund pred Južnoafričanom Alanom Hatherlyem in Američanom Christopherjem Blevinsom, padel in jima podaril vodstvo. Dvojica je skupaj vozila do zadnjega kroga, ko je Hatherly povečal tempo in spravil Blevinsa v težave. Naredil je napako in tako je bila pot do prve južnoafriške zmage po pokojnem Burryu Standerju v Windhamu leta 2012 prosta. Tretje mesto je osvojil Mehičan Jose Ulluoa Arevalo.

Dekleta u23

Potreben ni bil niti cel krog in mala Švicarka Sinna Frei je tekmicam že ušla iz vidnega polja. Svetovna in evropska prvakinja v kategoriji je tekmico, Angležinjo Evie Richards, pustila za seboj in prednost povečevala iz kroga v krog. To je že njena peta zmaga letos in tretja zapovrstjo pred Evie, ki je danes zaostala minuto in 13 sekund. Tretja je bila kot po navadi Danka Malene Degn, ki pa je edina, ki je letos premagala Sinno Frei na prvi dirki v Stellenboschu.

Vrstni redi

Posnetki dirk na redbull.tv

Uvodna fotografija Grega Stopar

Preberi še
MSA: Zmagi v spustu Athertonovi in Bruniju
MSA: V kratkem krosu Langvad in Gaze, Tanja 14.

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam