4. julija 2011

V Kanadi je Nejc Rutar s 47. mestom izboljšal svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Enako velja za Harryja Heatha, ki je bil 27.! Zopet dvojna zmaga za Trek World Racing.

Mont-Sainte-Anne je prizorišče, ki je letos prineslo veliko uspeha slovenskim tekmovalcem, pa tudi Angležu v slovenskem dresu. Harry Heath je bil v petek na kvalifikacijah komaj 71., zato je bilo napredovanje v finalu pričakovano in z odlično vožnjo si je to tudi zagotovil. Ob prihodu v cilj se je z osmimi sekundami prednosti usedel na vroči stol in začel napredovati po lestvici – vse do odličnega 27. mesta, kar je njegov osebni rekord. Harry Heath: “Danes je bila divja vožnja, pravzaprav je bil cel teden zelo divji. Na koncu odličen vikend za okrožja Cheshire, od koder prihajamo Sam Dale, Josh Bryceland in jaz. S tem rezultatom sem zelo napumpan za naslednji vikend, čeprav je treba delati še na stalnosti.”

Nejc Rutar je prav tako dosegel svoj najboljši rezultat v pokalu – 47. mesto, čeprav je res poslabšal uvrstitev iz kvalifikacij. “Finalna vožnja je bila dobra, čeprav sem si celo želel več dežja in blata. Ta proga je zame resnično ena najboljših na svetu. Tista v Windhamu me ne navdaja z enakim navdušenjem, a bom zagotovo skušal še izboljšati mojo uvrstitev,” je bil po koncu dirke zadovoljen tudi Nejc. Za tekmovalca iz Modreja torej nov osebni rekord, ki je močno pripomogel k ekipnem uspehu. Ekipa Unior Tools Team namreč zaseda zelo visoko 23. mesto v točkovanju ekip.

Nasploh je ekipa iz dirke v dirko bolj cenjena, tako na progah, kot tudi v boksih. Na ameriški turneji sta tako na primer na pomoč priskočila tudi Trek in SRAM in pomagala s svojimi ljudmi in opremo. Več kot svoj delež pa je prispeval tudi Slovenec v Kanadi Miha Gale, ki je ekipi pomagal s servisiranjem, logistiko in še čim. Sicer pa so člani slovenske odprave malce presenečeni nad slabo udeležbo gledalcev, ki je primerljiva s tisto v npr. Leogangu, torej brez pravega vzdušja, a kljub temu z odlično organizacijo.

Zmagovalca Kanade sta Aaron Gwin in Tracy Moseley, torej nova dvojna zmaga za Trek World Racing. Oba imata sedaj tudi visoko prednost v seštevku pokala, vendar smo šele na dobri polovici sezone, zato bo treba za osvojitev naslova pokalnega zmagovalca še zelo garati.

Vsi rezultati na strani UCI.

www.velirium.com

Foto: Tine Mahkovec & Miha Gale / Unior Tools Team

Sledite nam