11. septembra 2018

6. oktobra iz Kranjske Gore v … vse smeri. 148 km in 3884 “višincev”, tudi po sosednjih državah. Za MTB in makadamkarje, kot si je zamislil Lenart Noč.

Če nekaj nastane v glavi Lenarta Noča, potem veš, da ne bo lahkoten sprehod. Specialist za gorskokolesarske maratone se na 70-kilometrskih preizkušnjah komaj za silo ogreje.

Lenart ni edini, ki je za nov izziv dobil zamisel pri makadamskem nepodprtem dogodku Dust Lust. Njegov novi projekt oziroma dogodek se imenuje Mountain Lust – the last hard day (LHD). Nepodprtih 148 kilometrov po gorah v soboto 6. oktobra. Primerno za gorska in makadamska/ciklokros kolesa.

Te še zanima? Takole si je zamislil Lenart …

Moutain Lust – the last Hard day

LHD je nepodprto kolesarsko tekmovanje po stranskih poteh in makadamih. Tekmovalci se po neoznačeni trasi gibajo s pomočjo navigacijskih naprav ali predpripravljenih zemljevidov, z GPS zapisom poti pa na cilju dokažejo pristnost svoje vožnje. Ni vmesnih postaj, ni spremstva, ni pomoči. Kdor najhitreje prikolesari v cilj, je zmagovalec.

LHD 148

148 kilometrov dolga trasa se iz Kranjske Gore vije proti Ljubljani. V kraju Belca se začenja prvi vzpon. Na začetnem delu je potrebno sestopiti s kolesa in uporabiti stopala (500 m). Vrh je dosežen na 1580 m – sedlo Jepca. Sledi spust v Avstrijo (makadamska cesta). Po Avstriji se v kraju Podklošter (Arnoldstein) začenja drugi vzpon, ki se konča na Tromeji. Pot nas vodi v dolino, kjer se po kolesarski stezi odpravimo v Trbiž. Iz Trbiža se zopet vzpnemo – na Capin di Lavante. Na poti proti cilju naredimo krog okoli Belopeških jezer, od koder se samo spustimo v Kr. Goro. Na LHD bo potrebno prevoziti 148 km in 3884 v.m.

Kategorije

Kategorij ni. Zmagovalec je tisti, ki pride prvi v cilj na lastni pogon (ne z e-kolesom).

Podatki o trasi

V tednu pred tekmo bo na spletu objavljena dokončna trasa, ki jo bodo morali tekmovalci natančno preučiti ter si jo prenesti v navigacijske naprave. Uporaba sledilne naprave je obvezna, bodisi Garmin, pametni telefon ali kar koli drugega, gre namreč za edini dokaz udeležbe in upoštevanja pravil.

Prijave

Predprijave so možne do 29. septembra na spletni strani Prijavim.se. Višina štartnine za LHD je 15 evrov.
Prijave za zamudnike bodo tudi na dan tekmovanja in sicer na štartnem prostoru med šesto in pol sedmo uro zjutraj. Takrat bo štartnina nekoliko višja, za daljšo traso v višini 20 evrov, za krajšo pa 15 evrov.

Start

V soboto 6. oktobra ob 7. uri zjutraj pred brunarico Kosobrin (ob cesti Kranjska Gora – Rateče, blizu Petrola).
Prevzem štartnih številk in prijave na štartu med šesto in pol sedmo zjutraj. Zatem sledi sestanek organizatorjev in tekmovalcev.

Cilj

Cilj dirke je pri brunarici Kosobrin, kjer bo tekmovalce čakal topel obrok in podelitev nagrade. Podelitev nagrade bo, ko prvi trije prispejo v cilj. Vsa prejeta štartnina gre zmagovalcu.

Vsi tekmovalci prejmejo dobrodošlico ob prevzemu štartne številke (energijska ploščica) ter topel obrok in pijačo v cilju.

Parkiranje

Priporočeno je parkiranje pri stari FIS progi, saj se nahajajo v neposredni bližini brunarice Kosobrin – tam, kjer se dirka tudi zaključi.

Pravila kmalu na spletni strani.
Ostale informacije pa emailu.

Sledite nam