24. avgusta 2014

V okviru festivala Adrenalin Sound po treh mokrih preizkušnjah na vrhu Nejc Rutar.

Pa je enduro vsaj poškilil tudi na Bovško. Sobotna preizkušnja v okviru športno-glasbenega festivala Adrenalin Sound je bila žal prispodoba za letošnje poletje. Zlivalo je v petek in zlivalo je tudi v soboto, a skupina takih, ki očitno niso iz sladkorja, se je vendarle odpravila na tri od predvidenih štirih hitrostnih preizkušenj. Četrto, ulično sredi Bovca, so odpovedali, a plezanja je ostalo enako – za dobrih 1000 v.m.

Enajsterica je bila na kolesih v dežju kake štiri urice, od letališča pod Javoršček in nato na drugo stran doline nad B postajo mrtve žičnice, na vrh nekdaj slovitega parka.

Teren in razmere so bile pisane na mokro kožo Nejca Rutarja (Unior Tools Team), vodilnega serije SloEnduro, tako da njegova zmaga s seštevkom časov treh preizkušenj pri 10 minutah in pol ni presenečenje. Z 38 sekundami zaostanka mu je na drugem mestu sledil Jaka Tancik (Energijateam.com), ki je bil najhitrejši v tretji preizkušnji, tretje mesto pa je zasedel domačin Alen Mlekuž s 53 sekundami zaostanka za zmagovalcem.

Če ne drugega, je bil to dober preskus trase v težkih ramerah, in ne se čuditi, če se enduro Bovec znajde na koledarju SloEndura za 2015. Trasa je izvrstna, še kaj se doda, pa je to to, so si bili edini vsi udeleženci, ki so v cilju po rami trepljali prireditelja Marka Šimenca – Maca.

Enduro je šel v primerjavi s sobotnim koncertnim delom še odlično skozi. Potem, ko so v petek že izvedli kajakaško tekmovanje (tekmo v balvanskem plezanju so odpovedali) ter koncerti spored, so sobotni večerni spored sploh odpovedali.

B’c, več sreče z vremenom pri drugem Adrenalin Soundu in enduru!

www.adrenalin-sound.com

Na uvodni fotografiji Jaka, Nejc in Alen.

Sledite nam