23. maja 2011

Program Tuhinjskega krosa v Ravnah so organizatorji letos razširili – po dirkah za mlade so se v šprintu pomerili še ‘ta veliki’. Format šprinta je zagotovo zanimiv in je atrakcija za gledalce.

V tokratnem poročilu bomo raje napisali manj in objavili več slik, saj so mladi dirkali pred zares odlično kuliso nad Tuhinjem, svoje pa so dodali še sonce in cvetoči travniki. V preteklosti je to dirko že večkrat zaznamovalo slabo vreme in tudi tokrat ni šlo brez dežja – tik pred podelitvijo se je močno ulilo, a dobre volje to ni ubilo, posledica pa je bila le kasnejša podelitev (pa še ta pravzaprav po razpisu).

Mladi so dirkali na treh različnih progah v šestih različnih starostnih skupinah, a naj kot rečeno več povedo slike, objavljamo pa tudi rezultate.

Nekaj besed pa gre napisati o šprintu, saj je bila takšna dirka organizirana prvič pri nas. Dirkanje je potekalo zelo enostavno, fante in punce so razdelili v skupine po štiri, po dva najhitrejša iz vsake skupine sta napredovala naprej vse do finala. Tudi proga je bila razmeroma enostavna in kratka, uporabili so kar krog za kategoriji do 7 in 9 let, za popestritev pa so kratek vzpon otežili z leseno brvjo. Dirkalo se je zalo zares in velikokrat na nož, do finala pa so se prebili trije Calcitovci in Mitja Tancik v dresu Energije. V finalu sta se Korošec in Hribovšek malce odlepila od druge dvojice, ciljno črto pa je prvi prečkal Rok Korošec. Za njima sta se Tancik in Pirš zapletla tik pred ciljem in prvi je dobesedno poletel čez ciljno črto ter do tretjega mesta. A vse se je končalo srečno, brez poškodb.

Vsi rezultati v dokumentu PDF.

www.calcit-bike.com

V galeriji si slike sledijo po vrstnem redu dirk (U7/U9, U11/U13, U15/U17, šprint in seveda podelitev). Na uvodni sliki Tina Perše (Calcit Bike Team – GT). Avtor vseh fotografij: Grega Stopar

Sledite nam