Mednarodne dirkaške
27. maja 2024

Slovenci na BMXu v Osijeku, na enduru na Krku, Meta na Husqvarna MTB Tour, festival Crankworx Cairns in video utrinki s svetovnega pokala v Novém Městu na Moravskem.

Nacionalno prvenstvo Hrvaške v enduru

Odprto državno prvenstvo v enduru so letos gostili na otoku Krku, organizator pa je bil lokalni klub BBK Mirakul.

Absolutno najhitrejši je bil Italijan Simone Leo, ki vozi za slovensko ekipo Wolf Racing by Wheelbase. Drugo mesto je pripadlo Nejcu Huthu iz Energijateam.com, tretje pa Timu Kraševcu (Wolf Racing by Wheelbase). Najhitrejši Hrvat v Punatu je bil Jakov Svilokos iz BGK Tuškanac. Vsi vrstni redi na akopatija.hr.

Husqvarna MTB Tour

Meta Tancik (Misser Project – Energija) se je pretekli vikend mudila na Švedskem, kjer se je udeležila serije treh dirk, imenovane Husqvarna MTB Tour. V vožnji na čas je v svoji kategoriji zaključila na tretjem mestu, na krosu je imela tehnične težave, na nedeljski dirki pa je zaključila kot četrta. Vrstne rede najdeš na sportstiming.se.

Pannonian Osijek

Hrvaška meka BMXa prostega sloga je gostila že 25. izvedbo festivala Pannonian Challenge. Od slovenskih predstavnikov se je najvišje zavihtel Jaka Remec, ki je v finalu dobro obiskanega tekmovanja BMX freestyle v kategoriji Pro dosegel peto mesto. Ostale vrstne rede, tudi uvrstitve amaterjev, kjer je bilo tudi nekaj slovenskih BMXarjev, najdeš na pannonian.hr.

Nekaj utrinkov s Pannoniana

Video vrhunci svetovni pokal Nové Město

Dirka svetovnega pokala v olimpijskem krosu je bila že tretja v letošnjem koledarju Whoop UCI Mountain Bike World Series. Organizacija in vzdušje na najvišjem možnem nivoju, tekmovalci pa navdušeni nad eno najtežjih prog v svetovnem pokalu. Poročilo: Nové Město: Olimpijska disciplina z dirkami za sladokusce

Nové Město, ženske elite

Nové Město, moški elite

Festival Crankworx Cairns

Drugi letošnji MTB festival je bil v Avstraliji. V Cairnsu so se pomerili v pump tracku, spustu, slopestylu in speed & stylu.

V disciplini slopestyle je slavil Dawid Godziek pred Emilom Johanssonom in Timothejem Beringerjem. Posnetek na tem mestu. Pump track kralj in kraljica sta postala Ryan Gilchrist in Jordy Scott. Posnetek. Speed & style je pripadel Garretu Mechemu med moškimi in Jordy Scott med ženskami. Najhitrejša spustaša minulega festivala v Cairnsu sta Connor Fearon in Tracey Hannah. Vožnje najhitrejših na pinkbike.com.

Vsi vrstni redi na crankworx.com.

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam