Mednarodne dirkaške, Crankworx
23. maja 2023

Začetek svetovnega pokala v krosu na izpadanje in v e-MTB, Shimano Super Cup Massi, nadaljevanje serije Crankworx, Tour de Marča, Cesky Pohar.

Tour de Marča 2023

Na Hrvaškem pri Ivanić Gradu je potekal dvodnevni outdoor festival, ki je v nedeljo gostil tudi gorske kolesarje. Na najdaljši trasi sta med posamezniki slavila Hrvatica Kristina Lukačević in naš multidisciplinarni Gregor Sikošek. Vsi vrstni redi na my.racresult.com.

Poroča zmagovalec Gregor Sikošek:

Meta v Španiji

Meta Tancik je za ekipo Misser Junior Team zopet tekmovala na Shimano Super Cup Massi. Tokrat se je pokal ustavil v Santa Susanni. Meta je v kategoriji U17 osvojila drugo mesto. Vsi vrstni redi na supercupmtb.com.

Svetovni pokal UCI e-MTB

V Monaku se je začela letošnja serija v e-gorskem kolesarstvu. Zmagovalca prve dirke sezone sta aktualna svetovna prvaka, Švicarka Nicole Göldi (Trek Bosch) in Francoz Jérôme Gilloux (Lapierre Overvolt). Na drugi dirki pa sta slavila Francoza Justine Tonso (Lapierre Overvolt) in Emeric Ienzer (Scott SR Suntour Enduro Team). Vrstne rede in vse ostale koristne e-informacije najdeš na worldebikeseries.com. Nadaljevanje sezone 10. in 11. junija v Bologni.

Svetovni pokal v krosu na izpadanje

V Sakaryji v Turčiji se je na atraktivni progi začel svetovni pokal v eliminatorju oziroma v krosu na izpadanje. Organizator in lastnik licence City Mountainbike je “eliminator” šov uspel speljati še stopničko višje kot pretekle sezone. Pri moških je prvo zmago sezone osvojil svetovni prvak Francoz Titouan Perrin-Ganier, pri ženskah pa je na najvišjo stopničko stopila nemška prvakinja Marion Fromberger. Celotno poročilo na citymountainbike.com. Posnetek celotne dirke na youtube.com.

Vrhunci prve dirke v krosu na izpadanje

Drugo od šestih letošnjih prizorišč svetovnega pokala bo Leuven. Belgijci bodo dirko gostili 4. junija.

Češki pokal Zadov

Le teden dni po prvi dirki svetovnega pokala v olimpijskem krosu so na Češkem gostili še dirko kategorije hors, ki je štela tudi za domači pokal. Pri moških elite je slavil Nemec Gregor Egger pred Latvijcem Martinsom Bloomsom (KMC MTB racing Team) in Kanadčanom Gunnarjem Holmgrenom (Pivot Cycles – OTE). Pri ženskah kategorije elite je bila najhitrejša Nemka Leonie Daubermann (KTM Factory Racing MTB Team). Drugo in tretje mesto sta osvojili Južnoafričanka Candice Lill in domačinka Jitka Čábelická (Gapp System – Kolofix MTB Raccing Team). Vrstni redi na mtbdata.com.

Crankworx Cairns

Serija Crankworx se je nadaljevala v Avstraliji, natančneje v Cairnsu, tam, kjer so Avstralci leta 2017 gostili svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu. Na festivalu so se preizkušali v spustu, pumptracku, slopestylu, paralelnem slalomu in v disciplini speed & style. Vse vrstne rede najdeš na crankworx.com. Naslednji festival bo med 21. in 25. junijem potekal v Innsbrucku.

Crankworx DH: Sik Mik še ni za odpis

Mick Hannah (Yeti Factory Racing / Kenda) in zmagovalna vožnja v Cairnsu.

Crankworx pumptrack: Kralj je Jayce Cunning

Cunnings je v dramatičnem finalu premagal Ryana Gilchrista.

Emil Johansson na Crankworxu

Triindvajsetletni Šved je v Avstraliji “eksplodiral” in v drugem poizkusu dosegel neulovljivih 91 točk in pol.

Na naslovni fotografiji Mick Hannah na Crankworx DH. Foto Graeme Murray / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam