4. marca 2013

Pred turnejo Zagreb-Ljubljana-Beograd so motokrosisti, BMX in MTB kolesarji z Reynoldsom in Söderströmom, dvojica na motornih sankah in še kdo tri dni na nogah držali dunajsko Stadthalle. Kaj nas čaka?

Predvsem dvokolesni, pa tudi štirikolesni in gosenični spektakel (letijo in obračajo tudi s klasičnima štirokolesnikoma in z večjim štirikolesnikom – buggyjem ter s snežnimi sanmi) Masters of Dirt je prejšnji konec tedna tri dni zapored (od 22. do 24. februarja) napolnil dunajsko dvorano Stadthalle.

Predstava k nam, v ljubljanske Stožice, prihaja 1. aprila. Datuma si ni težko zapomniti, pa še oglaševanja je več kot za dalmatinske klape ali EP v košarki (skupaj). Dan prej bo “MOD” v Zagrebu, iz Ljubljane pa potuje v Beograd, kjer bodo frčali 6. aprila. Po desetletju predstave letošnji rečejo “naslednja raven”.

Čeprav tudi BMX in MTB jezdeci žanejo huronske aplavze, so največji zvezdniki MOD motokrosisti prostega sloga. Dunaj je ob kopici drugih videl tudi primerjavo legende, 32-letnega Edgarja Torronterasa in kar 19 let mlajšega češkega fantiča Mateja Česaka. E.T. se je naposled lahko le priklonil prihodnosti …

Pri kolesarjih sta izstopala francoski BMX jezdec Pat Guimez in Britanec na gorskem kolesu Sam Reynolds, ki je pokazal tudi svoj dvojni premet nazaj. Od bolj znanih MTB/BMX imen so k spektaklu prispevali še Martin Söderström, zmagovalec best tricka na tekmovanju WhiteStyle v Leogangu Rus Pavel Alekin, TJ Ellis, naš zahodni BMX sosed Alessandro Barbero

Kolesarji so prispevali levji delež k rekordni verigi backflipov, ko je na zadnji dunajski večer ta premet izvedlo kar 41 jezdecev zapored: 18 motokrosistov, dva na motornih sankah in kar 21 kolesarjev!

Tako kot tole rekordno verigo si ustvarjali predstave lahko marsikaj izmislijo zadnji trenutek. Mi pa vam sporočimo podrobnosti o ljubljanski predstavi, takoj ko pridejo do nas.

www.mastersofdirt.com

Na uvodni fotografiji zračna bitka z Martinom Söderströmom v ospredju, foto Ricky Monti/MOD.


Pa še enkrat video, ki smo ga objavili že v Video 1/4ku

Sledite nam