1. aprila 2019

5. maja spet na makadame in stezice na Slavniku in v okolici. Ob že klasičnih treh trasah še četrta, najlažja.

Vse bolj priljubljeni maraton MTB Slavnik se letos vrača 5. maja na že znani lokaciji v Hrpeljah pri Kozini. Tokratna novost je 7 km makadamska trasa, namenjena družinam, starejšim in manj pripravljenim ljubiteljem rekreativnih druženj v naravi. Časa se na njej ne meri, za najmlajše do 14 let pa je udeležba brezplačna.

Še vedno pa maraton ponuja tekmovalne trase za različne tekmovalne okuse in stopnje pripravljenosti. 29-kilometrska trasa je odlična MTB dogodivščina za manj zahtevne rekreativne kolesarje. Srednja 50-kilometrska predstavlja izziv vsem, ki so jim všeč razgibane trase in željnim vožnje po neokrnjeni naravi, dolga pa je z maratonskimi 81 kilometri pravi izziv za najbolje pripravljene kolesarje, željne zahtevne MTB tekme.


Najhitrejši lani pod vrhom, foto Jožef Vidmar

Poleg udeležencev je pričakovati tudi številne obiskovalce, saj bo rekreativno tekmovanje spremljal še mini festival lokalnih mikropivovarjev, dišalo bo iz kotlov lokalnih društev, obeta pa se tudi otroški kotiček, pester animacijski program, stojnice s predstavitvijo lokalne kulinarike in žreb bogatih nagrad.

Maraton organizirajo Kolesarsko društvo Raketa, PGD Materija in Občina Hrpelje-Kozina, podpirajo pa ga Mestna občina Koper, Dacia Trgo ABC, Provia d.o.o., RCM, Hotel Admiral, Adriatic Slovenica in medijska pokrovitelja Radio in TV Koper.

{loadposition inside}
Prijavite se preko spleta na www.mtbslavnik.si. Pohitite, zabeleženih je že čez 230 prijavljenih, število udeležencev pa je omejeno.

Naslovna fotografija Rafael Volčina

Sledite nam