10. junija 2019

Nekoliko drugačen maraton, kot smo jih vajeni, a vseeno selektiven. Južna Istra in Vodnjan, še posebej v žgočem soncu, tekmovalcem nista prizanašala.

Medulinski klub Adrenalina, znan in izkušen organizator dirk Kamenjak Rocky Trails in Valamar Terra Magica, je v Vodnjanu organiziral maraton, ki se precej razlikuje od podobnih, ki smo jih navajeni. Trasa maratona je  dolga 100 kilometrov z višinsko razliko, ki ne doseže niti 1000 metrov. A to ne pomeni le drajsanja po belem makadamu, ki pa ga je vseeno precej. Prehodi preko travnikov in stezice skozi nizko grmičevje, pa tudi kamnita in tehnična podlaga, vse se najde na tej poti. In ko dodaš se zgoče sonce, potem je težavnost zagotovljena.

Pripravljene so bile tri trase, saj je bilo v okviru maratona tudi hrvaško državno prvenstvo. 50, 70 ali 100 kilometrov je čakalo na bolj ali manj pripravljene tekmovalce. Na najdaljši trasi je bil najhitrejši Claudio Cucinotta (Sportway Cycling Team), Matija Meštrić (Maraton Beciklin) je bil drugi, tretji pa Milo Pilski (Vid Ročić). V elitni kategoriji je nastopilo kar nekaj cestnih kolesarjev, ki pa jih je proga presenetila in tako niso posegli po najvišjih mestih.

Na 70-kilometrski razdalji, ki je bila rezervirana za žensko elito, je bila najhitrejša Sabina Rzepka (Pakoštane). Za njo je v cilj prišla Kristina Lukačević (Rotor), tretja pa je bila Ema Filipović (Biker).

Vrstni redi 

Tokrat na dirki ni bilo slovenskih tekmovalcev, saj so tekmovali na drugih dirkah, ki jih v tem času ne manjka. Lep razvoj, saj smo še pred nekaj leti nervozno iskali dirke v tem času.

“Adrenalinci” so se z organizacijo lepo potrudili! Tekmovalci, čeprav dodobra izmučeni, so že pol ure po prihodu v cilj spet dobro razpoloženi. Organizator se zaveda, da je to težka dirka in za naslednje leto se obeta kar nekaj novosti, mogoče celo sprememba termina v temperaturno bolj prijazen del leta. 100 kilometrov eXtraVergine pa bo v vsakem primeru epski maraton, ki ga bo potrebno osvojiti vsaj enkrat!

Fotogalerija na facebooku

Foto Manuel Angelini

Sledite nam