11. marca 2018

S četrto dirko v mariborski Pikhali se je zaključila serija tekmovanj pod okriljem BSX Racing Teama.

Še zadnjič v zimski sezoni so se BMXarji pomerili na pumptracku v mariborski Pikhali. Zadnja, četrta dirka je bila najbolj razburljiva do sedaj, saj so se v skoraj vseh kategorijah bile bitke za skupno zmago. Lovljenje stotink in boji na izpadanje do “zadnjega diha”.

BSX Racing Team je s pomočjo trgovine Luka’s Bikes krstno sezono zimske pumptrack lige izpeljal odlično in popestril zimsko dirkaško mrtvilo.

Najhitrejši po kategorijah

2012 in mlajši – Max Sliško (BSX Racing Team) je zmagal še četrtič zapovrstjo, ura se je v finalni vožnji ustavila pri 9,67 sekunde.
2011 – 2008 – vedno najštevilčnejša in tudi izenačena skupina. Miha Čeh (BSX Racing Team) je s časom 7,04 sekunde v velikem finalu premagal Jošta Ložarja (KD Rajd) in osvojil drugo zaporedno zmago. V borbi za tretje mesto pa je bil Mai Pokleka (KD Lignit) hitrejši kot Mak Breznik Falk (BSX Racing Team)
2007 – 2004 – na najvišjo stopničko je stopil Val Trinle Lampič (BSX Racing Team)
2003 in starejši – Tio Ošlak (BSX Racing Team)je v velikem finalu za desetinko sekunde prehitel Davorina Malekovića (ŠD Supersnurf)

Končna razvrstitev po štirih dirkah

Med najmlajšimi je prepričljivo prvo mesto zasedel Max Sliško, ki je zmagal na vseh štirih preizkušnjah. Na drugo mesto se je uvrstila Mara Bella Perič, tretje mesto pa Rok Kogler (vsi BSX Racing Team).

V kategoriji 2011 – 2008 je z eno zmago, dvema drugima in enim četrtim mestom skupni seštevek osvojil Jošt Ložar, na drugo mesto se je uvrstil Mak Breznik Falk, tretji pa je bill Žan Kogler (BSX Racing Team).

Kategorija 2007 – 2004 – Skupni zmagovalec je Val Trinle Lampič, drugo mesto Oskar Iljevec, tretje pa Gaj Palčnik (vsi BSX Racing Team)

Med najstarejšimi je s tremi zmagami in enim drugim mestom na najvišji stopnički končal Tio Ošlak.

Zimska pumptrack liga je bila dobrodošla popestritev mrtvila med jesenskim in pomladnim delom tekmovanj, predvsem pa je bila zasnovana kot druženje najmlajših in to je Tilnu Franku, Luki Rakuši, Tilnovi desni roki Klemnu Koglerju in ostali ekipi tudi uspelo.

Fotogalerijo najdeš na strani BSX Racing Team

Naslovna fotografija Pizza Productions

Preberi še:
Luka\’s bikes pumptrack liga: Fotogalerija
Luka’s bikes pumptrack liga: 3. postaja
Luka’s bikes pumptrack liga: 2. postaja
Luka’s bikes pumptrack liga, 1. postaja

Sledite nam