27. novembra 2016

Jeklenemu Lojzu v spomin.

Lojze se je vedno smejal. Še ko je na kolesu najbolj pritiskal, se je smejal. Tudi po hudi nesreči pred leti je ostal nasmejan. Njegova pozitivna energija je bila neskončna in nemogoče je, da bi kar v trenutku izginila. Seveda ni! Ostala je med nami, kjer bo še vedno delala dobro in na nas je, da jo ohranjamo in delimo.

Lojze je bil eden najboljših slovenskih rekreativnih kolesarjev in gonilna sila športa v Poljanski dolini. Čeprav je večino časa preživel na cestnem kolesu, je bil leta 1990 eden od ustanovnih članov prvega slovenskega gorskokolesarskega kluba Gams. Gorsko kolo je bilo tudi zadnje, na katerem je v sredo popoldne sedel. Za večno pa bo ostal zapisan v anale slovenskega športa kot prvi zmagovalec bohinjskega triatlona jeklenih. Tudi drugega, tretjega … Zmagal je prvih pet triatlonov! Zraven neštetih medalj, pokalov in nagrad je lani postavil še priznanje Kolesarske zveze Slovenije za dolgoleten doprinos h kolesarskemu športu.

Če se jaz enkrat ne vrnem domov, si želim, da se prijatelji od mene poslovijo z eno dobro veselico! Spomnijo naj se lepih dni, ki smo jih preživeli skupaj. Vsak naj pove kakšno neumnost, ki smo jo ušpičili. Nazdravijo naj v moj spomin potem pa spet gredo živet svoje življenje. Živet!

R.I.P., Preserc!

Fotografija ŠD Marmor Hotavlje, vzpon na Blegoš 2015

Sledite nam