12. julija 2019

Prva mesta po kvalifikacijah so si priborili Francoz, Avstralka, še en Francoz in Avstrijka. Edini slovenski predstavnik je bil žal prepočasen.

Novo, staro prizorišče dirk za svetovni pokal je prineslo tudi nekaj zanimivih kvalifikacijskih razpletov. Prvič letos je uspelo kvalifikacije dobiti lanskemu zmagovalcu svetovnega pokala, še enkrat več je zmagovalka pri ženskah postala Avstralka, pri mladincih na prvem mestu brez presenečenj, prav tako pri mladinkah. V Andori odličnega Žaka Gomilščka v finalu Les Getsa žal ne bomo spremljali.

Moški

Najhitrejši čas je danes postavil Francoz Amaury Pierron (Commencal / Vallnord), ki je bil edini, ki se je spustil pod mejo treh minut – 2 minuti, 59 sekund in 143 tisočink. Najbolj se mu je, z 1,592 sekunde zaostanka, približal rojak in vodilni v svetovnem pokalu Loic Bruni. Tretje mesto je osvojil Avstralec Troy Brosnan (Canyon Factory Downhill Team), ki je zaostal za 2,157 sekunde.

Četrto mesto je pripadlo Britancu Dannyju Hartu (Madison Saracen Factory Team), peto Francozu Lorisu Vergierju (Santa Cruz Syndicate), šesto pa njegovemu moštvenemu kolegu, Južnoafričanu Gregu Minnaarju, Greg je bil zadnji, ki je za Pierronom zaostal manj kot 5 sekund.

Ženske

Še en “pole” v letošnji sezoni za Avstralko Tracey Hannah (Polygon UR). Njen kvalifikacijski čas pa 3 minute, 27 sekund in 173 tisočink. Na drugo mesto se je uvrstila včeraj najhitrejša na treningu Francozinja Marine Cabiou (Scott Downhill Factory), ki je zaostala le 0,666 sekunde. Na tretje mesto se je uvrstila moštvena kolegica Monike Hrastnik, Salvadorčanka Mariana Salazar (Dorval AM). njen zaostanek pa 7,915 sekunde za Avstralko. V jutrišnjem finalu ne bo nastopila vodilna v svetovnem pokalu Britanka Rachel Atherton, ki se je včeraj poškodovala na treningu.

Mladinci

S časom 3 minute, 4 sekunde in 856 tisočink je bil zopet najhitrejši Francoz Thibaut Daprela (Commencal / Vallnord). Na drugem mestu presenečenje, tja se je namreč uvrstil Kanadčan Seth Sherlock, ki je za Daprelo zaostal 5,249 sekunde. Tretji je bil Novozelandec Sam Gale (Subway NZ MTB Hub). Njegov zaostanek pa 5,784 sekunde.

Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) je zaostankom 13,917 sekunde zasedel 33. mesto in v jutrišnjem finalu ne bo nastopil.

Mladinke

Brez presenečenj. Prvo mesto zopet Valentina Höll (Sram TLD Racing). Njen čas 3 minute, 33 sekund in 523 tisočink bi zadoščal za tretje mesto v elitni ženski kategoriji! Na drugo mesto se je uvrstila Američanka Anna Newkirk (Sram Young Guns Racing), ki je za hitro Avstrijko zaostala 6,321 sekunde. Na tretjem mestu pa presenečenje, sicer z 21,246 sekunde zaostanka – Španka Ainhoa Ijurko.

Vrstni redi 

Jutrišnji finalni obračuni se pričnejo ob 9. uri in 45 minut s startom mladink, ob 12:30 se na progo spustijo ženske, ob 13:30 pa sledi dirka moške eltne kategorije. Prenos v živo (članske kategorije) na RedBull TV.

Naslovno fotografijo z Loicom Brunijem smo si sposodili na uradni facebook strani organizatorja Les Gets – Page Officielle.

Preberi še
Les Gets: Spoznaj progo za spust
Ta vikend: Karavana svetovnega pokala potuje v Les Gets

Sledite nam