11. junija 2011

Nejc Rutar bo jutri edini Slovenec v finalu spusta v Leogangu, a vsaj ekipne barve naše države bosta zastopala še Harry Heath in Maria Michalogiannaki. Ostali Slovenci tudi s padci prepočasni za finale. Najhitrejša Pugin in Gwin.

Nejc Rutar je bil največji dolžnik iz Fort Williama, saj je na Škotskem finale zgrešil za eno samo mesto. Danes je v Avstriji močno popravil vtis in se s 55. časom (zaostanek 20,5 sek) več kot zanesljivo uvrstil v finale. Le nekaj desetink hitreje je vozil njegov angleški ekipni sotekmovalec Harry Heath, ki je v kvalifikacijah zasedel 53. mesto. Uspeh ekipe Unior Tools Team je z 20. časom več kot lepo dopolnila Grkinja Maria Michalogiannaki, za katero je to tudi prva uvrstitev v finale v dresu slovenske ekipe. Maria je izmed trojice najbolj vesela, saj ji je preboj uspel na progi, ki ji s svojo konfiguracijo ne ustreza najbolj. Najboljši Slovenec na Škotskem pa je danes ostal zunaj finala (136. mesto) – Žiga Pandur je na jutranjem treningu grdo padel in svoj nastop celo postavil pod vprašanje. Na koncu je vendarle štartal, vendar vozil preveč previdno na finale.

Na dirki svetovnega pokala je po dolgem času ponovno nastopila tudi Slovenka – ta trenutek naša najhitrejša spustašica Zarja Černilogar je na svoji prvi dirki na tem nivoju tekmovanja ostala zunaj finala. Bila je trideseta. Preveč težav za dober čas pa so imeli tudi drugi naši predstavniki, od katerih je največ sposoben pokazati Miran Vauh. A s padcem in zaostankom dobre pol minute je končal daleč od finala, na 123. mestu. Tudi preostala četverica je imela bližnja srečanja s tlemi in izlete s proge, še najtežjo nalogo je imel Vid Kovač, saj je v času njegove vožnje že močno deževalo (prej je bil dan presenetljivo suh). Na koncu sta bila Miha Halzer in Blaž Hölcl 182. in 183., Peter Mlinar 209. in Vid Kovač 212.

Najhitrejša ženska je bila Floriane Pugin pred Rachel Atherton in zmagovalko prvih dveh dirk Tracy Moseley. Čudežni deček iz Kalifornije Aaron Gwin je bil krepko hitrejši od Geeja Athertona, ta pa ponovno krepko hitrejši od Steva Smitha. Finale spusta bo na sporedu jutri s pričetkom ob 13:15.

Vsi rezultati na strani UCI.

outofbounds.at

Na uvodni sliki Nejc Rutar, foto: Grega Stopar

Sledite nam