21. septembra 2013

Nova prvaka v 4X Buchanan in Wichman, Monika 13. in Urban 18. V kvalifikacijah za nedeljski finale spusta Zarja 12., Žiga 20. in Jure 11.

V Leogangu v Avstriji so ob zadnji letošnji dirki v spustu za svetovni pokal danes izvedli dirko za naslove svetovnih prvakov v 4krosu. Nova prvaka sta Avstralka Caroline Buchanan in Nizozemec Joost Wichman. Pri ženskah je slovenska predstavnica Monika Hrastnik zasedla 13. mesto, pri moških pa se je med 32 najhitrejših prebil Urban Rotnik in zasedel 18. mesto. Nastopil je še Jan Bolha, ki je bil 43.

Rotnik na svoji facebook strani: “Cilj je bil med 16, ampak sem vseeno zadovoljen glede na hudo konkurenco in sezono, polno zdravstvenih težav …”

Podstran prvenstva 4X na uci.ch
Posnetek 4krosa na redbull.com

Kvalifikacije spusta – Pandur najbolje doslej

Žiga Pandur (Unior Tools Team) se je v današnjih kvalifikacijah spusta uvrstil najbolje doslej – na 20. mesto z 9 in pol sekundami zaostanka za najhitrejšim, Kanadčanom Stevom Smithom, ki se bo v nedeljskem finalu boril z Geejem Athertonom za zmago v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.

Žiga bomo tako v nedeljskem finalu prvič v svetovnem pokalu gledali tudi v neposrednem spletnem prenosu. Za člane se finale začne ob 15. uri, Žiga gre na progo ob 16. uri in 16 minut. Prenos spremljaj tukaj

Drugi Slovenci se niso uvrstili v finale: Alen Šumandl (Korak naprej) je bil 136., Miran Vauh (Blackthorn GT) 153., Jan Cimperman je po informacijah iz njegove ekipe po dobrem nastopu padel zaradi okvare vilic in odstopil (sodeč po rezultatih so ga diskvalificirali – morda ker je po progi polil olje, hehe), Jernej Cokan (oba MTB Trbovlje/Specialized) s poškodovanim gležnjem s treninga ni štartal.

Med ženskami je bila Zarja Černilogar (Blackthorn GT) 12., Špela Horvat (Energijateam.com) zadnja 28. Med mladinci je Jure Žabjek (Unior Tools Team) dosegel 11. čas, Miha Ivančič (ŠKTD Avče) je bil 47. Vsi razen Špele nastopijo v finalu.

Vrstni redi DHI na strani UCI

Na uvodni fotografiji Urban Rotnik, za njim Luka Bolha, foto Marko Obid.

Sledite nam