11. junija 2011

Tekmovalci v 4krosu res nimajo sreče – po ponovnem suhem dnevu se je dobro ulilo tik pred začetkom njihovega treninga. Zmagi na Češko in v Avstralijo. Naši izpadli v prvem krogu.

Dež ni tako močno vplival na progo in samo dirkanje, bolj je vplival na voljo morebitnih gledalcev, ki so raje ostali doma. Zmagi Gravesa in Labounkove je tako v živo videlo le kakšnih tisoč ljudi, zares negativna sprememba po dirkanju na Škotskem. Vendar so imeli gledalci na prizorišču kaj videti, predvsem dobre padce in poskuse prehitevanja po t. i. pro liniji. Nekaterim je izbira težje linije celo koristila, na primer Rogerju Rinderknechtu, drugi so na tej liniji izgubili vse možnosti za napredovanje.

Od naših je najprej nastopil Andrej Bratina, ki se je po prvi bandi zapletel z Mircom Weissom in skupaj sta poskrbela za prvi spektakularen padec. Andrej je takoj pobral kolo, a Mirco je bil že na progi in seveda se je pognal za njim ter na koncu ciljno črto prečkal kot tretji in zasedel končno 36. mesto. Enako težko ali celo težko skupino je imel Urban Rotnik, prav tako član Črnega trna. Urban je štartal najslabše izmed četverice, na koncu prve ravnine prehitel tekmovalca in za trenutek držal tretje mesto, ki pa ga je bolj agresivni Robert Simecek hitro dobil nazaj. Na koncu je bil Urban 59.
V prvem krogu je izpadla tudi Neža Knez, ki je po slabšem štartu lepo vstopila v drugo bando in prišla na 2./3. mesto, a s premalo hitrosti na koncu druge ravnine jo je ponovno prehitela Steffi Marth. Neža je bila na koncu deseta.

Z najhitrejšim časom v kvalifikacijah je Romana Labounkova napovedovala zmago in jo tudi dosegla. Čehinja se te dni več časa mudi na kolesu BMX, zato ji proga v Leogangu še toliko bolj ustreza. Suvereno je vozila skozi celotno dirko in v velikem finalu prehitela Melisso Buhl, Anneke Beerten in Lucio Oetjen. Pri moških je bil Jared Graves danes brez prave opozicije, tudi v finalu mu Švicar David Graf in Čeha Tomaš Slavik in Michal Prokop nista mogla do živega.

Vodilna v svetovnem pokalu sta še naprej Jared Graves in Anneke Berteen.

Vsi rezultati na strani UCI.

outofbounds.at

Na uvodni sliki 15. boj četrtfinala, v katerem je zmagal Tomaš Slavik, foto: Grega Stopar

Sledite nam