3. julija 2016

V dežju Jeseničan dobil kobariško bitko z Lukom Tavčarjem, tretji Robert Blaznik.

Na deževen dan je Kobarid gostil tretji Soča maraton v okviru Soča outdoor festivala. V deževnem vremenu se je v zadnjem dogodku festivala na 45 km dolgo traso s 1450 višinskimi metri podalo 78 kolesark in kolesarjev.

Po vzponu na Stol, spustu v Trnovo in ovinku čez Magozd je po dveh urah in 13 minutah na cilj v kampu Koren prvi prispel maratonski specialist Lenart Noč (ProAdventure ZipVitsport, na zgornji fotografiji). Dobri dve minuti in pol pozneje je bil tam tudi njegov najresnejši tekmec Luka Tavčar (Calcit bike team). Nazadnje sta se videla na Stolu, pred začetkom spusta, ko je imel Luka defekt. Lenart, ki je na vzponu zaostal za približno minuto, ga je prehitel, a imel kakšnih 200 m pozneje defekt tudi sam. Po hitrem popravilu je obdržal prednost in jo branil do cilja. Kot tretji je bil v cilju idrijski veteran Robert Blaznik (MBK SportR.si), dobrih 12 minut za Nočem.

Lenart je takole opisal svojo dirko: “Že na Kobariškem blatu je Tavčar potegnil na strmn klanec, priključil sem in naredila sva razliko. Na asfaltni cesti sva se izmenjevala. Na vzponu na Stol je Tavčar naredl približno minuto razlike, a me ni bilo strah, saj minuta v takšnih razmerah ne pomeni nič. Po grebenu je dobil defekt, 200 metrov naprej od njega pa še jaz. Spust mi je šel v redu, po pameti se je dalo vse speljati. Lepa dirka, škoda je slabega vremena. Pa tudi daljše trase bi si želel.”

Sledila sta Matic Jazbec (ŠD Brez bremz) na 4. in hrvaški veteran Pavao Roset (BK Keindl Sport) na 5. mestu, v prvo deseterico so se uvrstili še Uroš Breški (KK Djak), Žiga Maretič (KK Postojna), Luca Tosolini (Ita), Harald Ploderer (Avt) in Peter Rode (Kamnik).

Med ženskami je zmago prepričljivo slavila hrvaška kolesarka Andrea Kiršić (BK Keindl Sport, na zgornji fotografiji) pred Tejo Plantak (Črna na Kor.) in Avstrijko Marie-Therese Pirchl (Bad Gastein).

Vrstni redi

www.soca-outdoor.com

Foto Uroš Švigelj

Sledite nam