31. oktobra 2011

V toplem vremenu čez kamenje na (skoraj) 60 km s pogledom na Kvarner najhitreje Luka Mezgec in Tanja Žakelj. Prvič dve mtb trasi in zopet cestna dirka.

Blizu 300 kolesarjev se je na sončno predpraznično nedeljo zopet zbralo na štartu Labinjonskega maratona v Labinu. Šesta izvedba, v imenu prireditve je bil zopet pokrovitelj Trek. Po dveh letih suše za brate na tankih gumah so zopet dodali cestno traso, a z le 50 km ali manj kot urico tričetrt dirkanja ni prav maratonska.

Zato pa je bil gorski del bolj maratonski kot kdajkoli. Prvič sta bili na voljo dve trasi – krajša s 30 km in daljša s 60 km. Natančni so izmerili, da v resnici 54 km in 1200 “višincev”. Vsaj kar se tiče tekmovalne vožnje, saj smo začeli z nekaj kilometri asfalta v zaprti vožnji. Ob nekaj asfalta tudi naprej na trasi pa ni manjkalo zelo zaresnih mtb odsekov. Zvonjenje kamenja ob gonilko in okvir, pogled na Kvarner in Cres, pa poganjanje v kratkih rokavih in hlačah v dobri družbi … po kaj dosti več pa so tako ali tako prišli na Labinjonskega le najbolj nabrušeni.

Na 60 km je bil tokrat to Luka Mezgec v dresu Sava Kranj. Zmagovalec iz let 2007 in 2008 je zmagal še tretjič. Tokrat 14 sekund pred Lenartom Nočem (Ganesha team) in minutko pred Sašo Vidovićem (BK Buzet). Vsi po malce več kot dveh uricah in pol na progi, večina udeležencev pa je bila na progi več kot tri ure, kar je zagotovo že maraton.
Zmagovalka med damami Tanja Žakelj, tokrat kar na kolesu, s katerim je pred tednom dni dirkala na enduro tekmovanju, je bila v cilju kot 22. v absolutni konkurenci.

Med tistimi, ki so “vzeli polovičko”, je bil najhitrejši lovranski “Afričan” Vedran Mohorovičić (BBK Marun) pred idrijskim mladincem Mihom Tratnikom Bajcem (Sloga 1902 Idrija) in Egonom Perošo.

Labinjonski – lepa priložnost, da se ob pravem času spomniš, da pozimi ne smeš lenariti, če želiš prihodnje leto na podobnih preizkušnjah manj trpeti.

Vrstni redi (PDF)
mtb 60 km skupno
mtb 60 km po kategorijah
mtb 30 km skupno
mtb 30 km po kategorijah

www.istra-bike.hr

Na uvodni fotografiji prva vrsta v zaprti vožnji do Raše – Mezgec v savskih barvah, slovenski prvak v krosu in vzponu Lovše pa tokrat v dresu trgovine, kjer po novem vihti orodje.
Vse fotografije Bojan Blažina (razen ene od AD).

Sledite nam