7. avgusta 2011

Za odličen uspeh v La Bressu sta poskrbela Zarja Černilogar in vsaj po ekipi Slovenec Harry Heath. Oba sta dosegla več kot svoj najboljši rezultat. V fantastičnem vzdušju sta slavila Minnaar in Moseley, Gwin prvak.

Čast otvoritve današnje dirke je pripadla Zarji Černilogar (KK Črn Trn), svojo nalogo pa je opravila z odliko. Z zanesljivo vožnjo je v cilj pripeljala z dobrim časom in seveda sedla v vroči stol, tam pa je ostala dlje časa, kot je še sama pričakovala. “Vozila sem zanesljivo, podobno kot v kvalifikacijah, tudi danes nisem vsega skočila. Na progi je po nočnem deževju zelo drselo in z vsako vožnjo je bilo samo še slabše in bolj spolzko,” je Zarja komentirala današnjo vožnjo. Zanesljiva vožnja in napake drugih tekmovalk so jo ponesle na izredno visoko 12. mesto. “Svoj cilj sem dosegla že včeraj, danes je bilo vse samo še bolje. Resnično sem vesela. Ob progi so navijali kot nori in počutila sem se kot otrok v trgovini z igračami. Zdaj bom še več trenirala in še več dirkala, da bi se takšni uspehi še ponavljali.” Bravo Zarja! Ženska konkurenca je neprimerno manjša kot moška, a to vendarle je najvišja slovenska uvrstitev v svetovnem pokalu v spustu.

Ekipo Unior Tools Team je danes zastopal le Harry Heath, ta pa je svojo nalogo opravil fantastično. Končno 18. mesto je velika prelomnica v njegovi karieri, prav tako pa izredno pomemben dosežek za ekipo. “Na tako kratki progi ni prostora za taktiziranje, od štarta sem moral dati vse od sebe in zato so gledalci lahko videli tudi kakšen zelo drzen vložek. V cilj sem prišel z odlično vožnjo in na tako spolzki progi ne bi mogel voziti bolje. Zame je to odličen dosežek, uspelo mi je prehiteti tekmovalce, ki jih v zadnjih letih gledam in občudujem njihovo hitrost,” je po dirki povedal Harry. Taktika “brez obžalovanja” se je danes izšla – Harry je vozil na meji in danes se je vse izšlo na najboljši možni način. V cilju je bil pravzaprav 19., mesto pa mu je podaril zmagovalec te dirke iz leta 2009 Steve Peat, ki je prevozil trak in bil diskvalificiran. Tudi to je del tega športa.

Vzdušje na prizorišču je bilo fantastično in La Bresse je zagotovo zelo resen kandidat za osvojitev mavričnega priznanja za najboljšo dirko sezone v spustu, drugi kandidat dirko pred koncem ostaja Fort William. Harry ob tem dodaja še: “Tako številnih in glasnih gledalcev ni nikjer. Čeprav nisem domačin, sem ves čas dirke slišal navijanje. V petek sem tukaj z ekipo mirno praznoval svoj rojstni dan, danes pa bo zabava – še posebej zaradi uspeha, bolj glasna.”

Danes sta bila najhitrejša Greg Minnaar in Tracy Moseley. Aaron Gwin je bil tretji in s tem je že osvojil svetovni pokal, Tracy pa se bo morala še malenkost potruditi na zadnji dirki čez 14 dni. Takrat se bodo tekmovalci vseh treh disciplin pokala zbrali v Val di Sole na velikem finalu pokala.

Vsi rezultati na strani UCI.

www.labresse-mtbworldcup.com

Na uvodni sliki danes fantastična Zarja Černilogar, avtor vseh fotografij Grega Stopar.

Sledite nam