17. julija 2013

Po treh preizkušnjah čez mejo ta konec tedna nadaljevanje slovenske serije v mtb enduru na festivalu Black Hole na Koroškem.

Po “ogrevanju” na italijanskih tleh od Trsta preko Gemone in Tovorjane (Torreano) se prvi slovenski pokal v gorskokolesarskem enduru ta konec tedna s četrto od šestih preizkušenj nadaljuje na Koroškem.

V okviru prvega festivala Black Hole bike fest v Mežiški dolini bo Black Hole enduro zaznamoval prvi festivalski vikend. Začne se v petek ob 20. uri s prologom na Ravnah na Koroškem, nadaljuje pa v soboto v okolici Jamnice nad Prevaljami s štirimi hitrostnimi preizkušnjami. Skupna višinska razlika štirih etap po stezicah single trail parka Jamnica bo 1.100 metrov.

Do roka se je na prijavim.se predprijavilo 70 kolesark in kolesarjev. Na štartni listi bo tudi vodilna v svetovnem pokalu v krosu Tanja Žakelj!

Pokrovitelj festivala Black Hole Bike Fest
{loadposition inside}

Priložnosti za zabavo na kolesih in brez njih bo ves vikend dovolj. Že v petek po prologu je na vrsti koncert, v soboto in v nedeljo bo na Jamnici brezplačno na voljo kup testnih koles (Specialized, GT, Trek, Cannondale, Scott, Orbea), kolesarilo se bo po stezah, na katerih ne bo trenutno potekala dirka. Zlasti v soboto zvečer bo zabavno na Dixijevi kmetiji Koroš, kjer se z razglasitvijo rezultatov obeta tudi piknik. V nedeljo bo še ena manj resna dirka – državno prvenstvo v “pit stop enduru”, pri katerem lahko “pit” spremenite tudi v “pir”.

Furanja na čas in kar tako ter zabave bo ta konec tedna na Black Hole bike festu dovolj!

Black Hole enduro podrobneje na www.blackhole-bikefest.com

sloenduro.com
www.blackhole-bikefest.com

Video za vtis o trasah Black Hole endura

Sledite nam