19. maja 2012

Danes je na dirki svetovnega pokala v La Bressu nastopila le mladinka Tina Perše in zasedla 13. mesto. Objavljamo še galerijo s sinočnjega eliminatorja, v katerem je zablestel Miha Halzer.

Jutri nas v La Bressu zagotovo čaka pravi spektakel, saj je proga fantastična in vsekakor vredna spopada najboljših tekmovalcev v krosu – je zahtevna, tehnična in atraktivna. Gledalci bodo zagotovo uživali. V centru pozornosti bo seveda domačin Julien Absalon, ki ga bo spodbujala velika množica, v primeru sonca bo dolina okoli te vasice zagotovo napolnjena do zadnjega kotička.

Danes je vladalo na prizorišču malce “zatišja pred nevihto”, saj so bili na progi tekmovalci in tekmovalke v kategoriji do 23 let ter mladinke. Izmed naših je danes nastopila le Tina Perše in zasedla 13. mesto. Po dirki nam je povedala: “Sem zadovoljna, saj sem izboljšala uvrstitev iz Novega Mesta. Spet sem štartala slabo, nato pa sem pridobivala mesta. Danes tudi na vzponih, ampak predvsem na spustih. Ob prvem ogledu proge nisem bila navdušena, nato pa sem na njej naredila nekaj krogov in jo hitro osvojila. Spusti so zelo tehnični, a sem na njih veliko pridobila. Ni proga, ki bi mi sicer ustrezala, a danes se je izšlo.”

Jutrišnji program se začenja z dirko mladincev, na kateri bosta nastopila Gregor Dimic in Blaž Kadivec. Sledi dirka članic z Blažo Klemenčič in Tanjo Žakelj, vrhunec dneva pa bo dirka moških.

Objavljamo pa še obljubljeno galerijo s sinočnjega eliminatorja, v katerem je Miha Halzer dosegel odlično 4. mesto.

Vsi vrstni redi na strani UCI

Avtor vseh fotografij je Grega Stopar; na uvodni sliki Miha Halzer in Brian Lopes (verjetno je to prvič, da je imel Slovenec v finalu dirke svetovnega pokala na kolesu številko 1)

Sledite nam