3. novembra 2009

Dosedanji panožni trener, trener klubov MBK Orbea in KD Calcit Luka Žele bo s februarjem nastopil službo v centru Mednarodne kolesarske zveze UCI v Švici.
Dosedanji panožni trener, trener klubov MBK Orbea in KD Calcit Luka Žele bo s februarjem nastopil službo v centru Mednarodne kolesarske zveze UCI v Švici.

Luka

Luka, vse foto Grega Stopar

Luka na štartu z Blažem Žnidaršičem

Luka na štartu z Blažem Žnidaršičem

Palača UCI z dirkališčem v Aiglu

Palača UCI z dirkališčem v Aiglu

Pred dobrim tednom je prišla mamljiva ponudba in po poteku trimesečnega odpovednega roka pri Kolesarski zvezi Slovenije bo 33-letni kolesarski trener Luka Žele 1. februarja prihodnje leto nastopil trenersko službo v svetovnem kolesarskem centru Mednarodne kolesarske zveze UCI v Aiglu nadaleč od Montreauxa ob Ženevskem jezeru v Švici.

“Sodeloval bom v razvojnem programu, s katerim UCI vzgaja mlade kolesarje z vsega sveta. V prvem planu bo delo s cestnimi kolesarji, večinoma s kategorijo mlajših članov, delal bom z ekipo, ki nastopa v pokalu narodov. Želim si delati tudi v kakšnem programu za gorsko kolesarstvo in v posebnem programu za kolesarke,” pravi Luci, ki je že podpisal pogodbo za nedoločen čas, potem ko ga je nekega lepega jutra presenetil telefonski klic direktorja centra, prej trenerja, s katerim je Luka že sodeloval. Luka je bil v trenerskem tečaju na UCI leta 2004, pozneje pa je še sodeloval kot pomočnik trenerja v tečaju, ki se ga je udeležila tudi Nina Homovec.

 

Zapolniti vrzeli v domovini

Ko se Luka preseli v Švico, bo v Sloveniji za kolesarske trenerje kar naenkrat več dela. “Poskusil bom zapolniti čim več vrzeli, ki bodo nastale z mojim odhodom. Samo Rauter bo sodeloval pri testiranju in meritvah na Fakulteti za šport. V Calcitu in MBK Orbea računajo na Mohorja Vrhovnika in Luka Kodro, oba bosta opravljala izpit za trenerja. Za delo z najmlajšimi pri Calcitu bo vsaj še nekaj časa skrbelo moje dekle Anja Cerut, preden se mi pridruži v Švici.”

Odprlo se bo tudi delovno mesto panožnega trenerja za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije. To delo Luka opravlja peto leto, od uvedbe oziroma začetka sofinanciranja s strani Ministrstva za šolstvo in šport. Le malo ljudi pri nas izpolnjuje pogoje za to delo, še manj jih je pripravljenih takoj vskočiti, saj panožna zveza ne more prekiniti pogodbe z ministrstvom in nekoga drugega zaposliti čez nekaj časa. Tako prijav ne bo veliko.

“UCI mi nudi dobre pogoje. Zame je to odlična priložnost, da se dokažem in nadgradim svoje znanje. Počel bom to, kar me zanima,” pravi Luka, nekdanji tekmovalec v krosu, ki si obeta tudi strokovno sodelovanje s slovenskimi trenerji.

Povezave:

www.uci.ch/templates/UCI/UCI5/layout.asp

www.cmc-aigle.ch

Sledite nam