13. decembra 2011

Na bovškem filmskem festivalu med 28. in 30. decembrom 22 filmov. Tokrat žal brez mtb vrhunca – Switch in južnoafriška etapna drama še ne bosta na ogled.

Slovenski festival filmov o športih v naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) se v svoji peti izvedbi vrača v že znanem terminu. Od 28. do 30. decembra bo v Bovcu brezplačno na ogled 22 filmov. Spored festivala

Novost je, da bo prva dva dni prizorišče Stergulčeva hiša sredi Bovca, za tretji dan pa se festival seli v že znano dvorano kulturnega doma.

Največ – dvanajst – je daljših športnih filmov. V žiriji je tudi ameriški fotograf Dan Patitucci, znan tudi po svojih gorskokolesarskih fotografijah.

V Bovcu smo na vsakem dosedanjem festivalu videli tudi kakšno gorskokolesarsko filmsko atrakcijo – lani kanadski Life Cycles, leto prej premierno domači dot.Four, na prvem leta 2008 pa koroški Seven. Čeprav smo na mtb.si že napovedovali dva nova slovenska mtb filma, pa se bomo gorski kolesarji tokrat morali zadovoljiti z dvema le delno “našima” filmoma. Že pred letom (in za letošnjo jesen znova) napovedani Switch Blaža Tomažina in film z letošnjega Cape Epica, ki naj bi ga iz materiala snemalca Miha Mohoriča zložil Tomaž Kovšca, nista dokončana in nista bila med prijavljenimi filmi.

Sugarbeat
Čeh Martin Vrblicky je s svojo produkcijo Full Face Productions (pred kratkim smo opazili drug njegov izdelek z Marosanove dirke) posnel 30-minutni film, v katerem pomeša zgodbe deklet, ki se ukvarjajo z ekstremnimi športi. Med njimi sta spustašica Tereza Votavová in trial kolesarka Andrea Kabická.
Več o filmu in napovednik

S kolesom proti soncu
Malo manj kot urico dolg domači izdelek Mateja Tonejca pripoveduje o 8-mesečnem kolesarskem potovanju od Jezerskega do Bangkoka.
Več o filmu in napovednik

www.boff.si

Napovednik z odlomki iz filmov na sporedu 5. BOFF

Sledite nam