Kolesarjeve sanje, Santa Cruz
Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
25. decembra 2021

Če si vsaj malo gorskega kolesarja, če si malo povezan z industrijo, potem bi se v tem kalifornijskem obratu našla skoraj sanjska služba zate.

Znamko Santa Cruz so leta 1993 ustanovili Rob Roskopp, Mike Marquez in Rich Novak. Kasneje so združili moči s kolesarskim inženirjem Mikom Marquezom in dizajnerjem Tomom Morrisom. Tako je leta nastal prvi polnovzmeteni okvir Tazmon, ki je imel na zadku celih 80 milimetrov hoda. Vmesno zgodbo koles Santa Cruz poznamo zelo dobro in modeli 5010, Blur, Tallboy, Hightower, Megatower, Nomad, Highball, Jackal, Stigmata, V10, Heckler, Bantam, Bullit, Nickel, Super 8 in še nekateri drugi so pisali zgodovino znamke. Konec koncev tudi znamka, namenjena nežnejšemu spolu – Juliana.

Leta 2015 je Santa Cruz prišel pod okrilje nizozemskega holdinga Pon. Sedež podjetja je še vedno v mestecu Santa Cruz, glavnem mestu istoimenskega okrožja v Kaliforniji.

Gremo v tovarno

Bi sestavljal obročnike? Pri Santa Cruzu jih najspretnejši sestavijo v osmih minutah! Bi sestavljal okvirje? Marsikateri polnovzmetenec ima tudi več kot 40 vijakov! Bi bil skladiščnik? Ni težav, delo je prav dinamično. Si želiš delati v razvojnem centru? Tudi tega imajo in še kakšno kul delovno mesto bi se našlo. In tovarna? No, sestavljalnica. Morda resnične kolesarjeve sanje. Le o plačah v resnici ne vemo nič.

Carbon Chameleon

Zagotovo najboljši “glasbeni” video med kolesarskimi znamkami. Nekoliko manj kičast kot originalni skupine Culture Club in pevca Boya Georga iz leta 1983. Video so naredili v čast trdorepemu karbonskemu modelu Chameleon.

Santa Cruz na spletu: santacruzbicycles.com.

Na naslovni fotografiji je prvi serijski okvir kalifornijske znamke Tazmon.

Oglej si še

Kolesarjeve sanje

Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam