7. aprila 2013

Pretekli teden se je prvič letos na enem mestu zbrala celotna ekipa Unior Tools Team, poleg pogovorne oddaje UTT Live so imeli na programu še celo vrsto aktivnosti – zabavnih in resnih. Povzemamo poročilo ekipe.

Dogajanje v dneh okoli preteklega vikenda bi moralo biti bolj kolesarsko obarvano, a sta dež in mraz prekrižala nekatere načrte, kljub temu pa je bilo časa za počivanje malo. Ker je ekipa tekom zime doživela kar nekaj sprememb je bil to predvsem spoznavni teden. Jess Stone in Ruaridh Cunningahm sta priletela iz Velike Britanije ter se pridružila Tanji Žakelj, Žigi Pandurju, Nejcu Rutarju in Juretu Žabjeku, prav tako pa seveda vsem drugim članom ekipe. Manjkal je le mehanik Ben, ki se še kar ne more ločiti od toplega španskega sonca, pod katerim vodi svojo kolesarsko agencijo. Program ekipe za čas kampa je bil intenziven – začelo se je s pogovorno oddajo UTT Live iz Funsportsa, ki jo je v živo predvajal mtb.si, nato pa je sledilo odkrivanje nočnega življenja Ljubljane, obiski nekaterih pokroviteljev, treningi ter seveda udeležba na dirki v Vrtojbi. Ob koncu druženja so bili vsi navdušeni nad doživetim in videnim, motivacija v ekipi je tako pred prvimi dirkami svetovnega pokala še višja.

Teden se je začel netipično za kamp spustaške ekipe, s skoraj sto prevoženimi kilometri na cestnih kolesih. Ruaridh je želel tudi na ta način spoznati našo deželo in tako sta mu Žiga in Grega razkazala slovensko in predvsem hrvaško obalo, ob tem pa so vsi skupaj naredili še dober trening. V naslednjih dneh je nato deževalo in kolesa za spust sta preizkusila le Jess in vodja ekipe Tine, pa še to kar na nam dobro znanih terenih v okolici Ljubljane. V ponedeljek je znova posijalo sonce, celotna ekipa pa se je odpravila v Vrtojbo na pokalno dirko v krosu. Tanja dirkati, ostali pa navijati in zagotoviti nujno podporo. Za mehanika Roka je bila to nova izkušnja in dober preizkus pred dirkami svetovnega pokala. Ob koncu Tanjine dirke je prišel čas za kolesarjenje tudi za ostale člane ekipe, ki so se podali v bližnje hribe nad Vrtojbo.

V času kampa se je opravil še pregled vseh koles in opreme, za konec pa je sledil še obisk vadbenega centra Vigor Ground, kjer sicer redno trenirata tudi Žiga in Jure. Oba sta izvedla svoj klasičen (neusmiljen) trening, Jess in Ruaridh pa sta se posvetila treniranju ravnovesja ter spoznavanju energijskih ploščic in gelov Mulebar.

Ekipa se sedaj znova pripravlja na različnih koncih, naslednjič pa bodo vsi skupaj šele sredi junija na dirki svetovnega pokala v juniju v Italiji. Do takrat pa nas čakata še dve dirki v krosu (in eliminatorju) v Nemčiji in na Češkem ter prvi spust sezone na Škotskem.

www.uniortoolsteam.com

Sledite nam