13. junija 2014

Dirka sezone v olimpijski disciplini pri nas, mednarodni 17. Kamniški kros.

Jutri ob 10.00 bodo Kamnik zasedli gorski kolesarji. Calcit Bike Team bo gostil 17. Kamniški kros, mednarodno dirko prve kategorije UCI, ki šteje tudi za slovenski pokal. Na štartu bodo tako najboljši Slovenci ter nekaj odličnih tujih tekmovalcev in tekmovalk. Trenutno je v vseh kategorijah prijavljenih okoli 220 tekmovalcev.

Prvo ime letošnjega Kamniškega krosa je brez dvoma Tanja Žakelj. Članica slovenske ekipe Unior Tools Team je lani osvojila skupni seštevek svetovnega pokala in postala evropska prvakinja, naslov najboljše na starti celini pa je ubranila prejšnjo nedeljo v Nemčiji. Na štartu sicer ne bo srebrne z EP Blaže Klemenčič, bo pa manj uveljavljena srbska kolesarka Jovana Crnogorac (29. na lestvici UCI, 8. na zadnjem evropskem prvenstvu v konkurenci U23, po štirih dirkah svetovnega pokala je v skupnem seštevku 6.). V Kamnik pridejo tudi reprezentance Kanade, Ukrajine, Slovaške z Michalom Lamijem in Izraela.

Začetek dirke je ob 10.00 na Glavnem trgu, ko bodo startali ženske elite, mladinke, veterani in amaterji. Štart moške članske dirke je ob 14.00, ko gredo na progo še starejši in mlajši mladinci. Vmes bodo nastopili mlajši.

Ob 16.00 pa nikar ne pozabite na dirko poganjalčkov, na kateri bodo nastopili otroci do 5. leta starosti.

17. Kamniški kros – vrstni redi v živo

calcit-bike.com

Dogodek na facebooku

Sledite nam