21. januarja 2013

V 27. letu starosti nas je zapustil nekdanji Calcitov tekmovalec v spustu in mladinski reprezentant Jure Smrkol.

V nedeljo, le teden dni po svojemu 26. rojstnemu dnevu, je za posledicami nesreče z motornim kolesom, ki se je pripetila že pred poldrugim letom, umrl nekdanji tekmovalec v spustu Jure Smrkol.

Furman“, kot se ga je prijel vzdevek po imenu družinske picerije v Lukovici, je bil član kamniškega Calcita. V hitri generaciji – ob vrstniku Boštjanu Volfu ter leto starejših Janu Cestniku, Mateju Drnovšku in Andražu Jeršinu, pa prihajajočemu Nejcu Rutarju – je na dirkah slovenskega pokala nekajkrat stopil na stopničke za najhitrejše mladince. V sezoni 2004 je bil na svojem zelenem karbonskem Elanu tudi mladinski reprezentant. Z vstopom v člansko konkurenco je počasi tudi zaključil svoje nastopanje v spustu.

Volf se spominja: “2004 je bilo najbolj noro leto. Z Maretom Obidom smo šli na svetovni pokal v Schladming, Furman pa je doma po nesreči vzel očetov potni list! Seveda tega na meji niso opazili 🙂 V Schladmingu je zalil Cedrica Gracio s celim vedrom vode in ledu, ha! Res so bili nori časi. Enkrat smo ponoči sami odklenili picerijo in si pekli pice. Na dirki na Sljemenu smo spali ob ognju in še marsikaj.
Nikoli, res nikoli se ni pritoževal nad okoliščinami, vzel je tako, kot nam je bilo dano, in bil vedno dobre volje.”

Počivaj v miru Jure.

Na uvodni fotografiji le še ena norčija, Furman z baloni. Foto Mare Obid.

Sledite nam