19. oktobra 2017

V kot petič, ne kot Vendetta. Druženje, kakršnih bi moralo biti na domačih stezicah še več. Licenca ni naprodaj, lahko pa si izmisliš kaj svojega.

Lov na divjad je dirka, ki to ni. Že peto leto sta jo na stezicah, ki jih vzdržujeta vse leto (okej, eno na drugi strani hriba sta si izposodila od sosednje klape) priredila Mare in Kristjan. Mare, ki hodi v službo in popoldan bolj za hobi še trži kolesa, krmila in opore, pa zavorne rotorje ter ploščice in vse uspešneje tudi očala. Ker je strojnik, on nekdaj biker in ga veseli. Pa Kristjan, ki se še vozi v prvi deseterici slovenskega spusta, vodi mlado klubsko spustaško ekipo, hodi v službo in pestuje.

Ob koncu sezone sfrizirata potke, povabita prijatelje iz raznih vicev (letos nekaj manj kot 40), si izmislita kakšno novo pravilo … in gremo. Pravila smo sicer pojasnili že v lanskem poročilu. Oba gostitelja sta “divjad”, vsi drugi pa lovci. Letos so bile hitrostne preizkušnje tri, za vsako sta izžrebala še eno divjad. Najboljši lovec pa je tisti, ki se v seštevku treh etap najbolj približa povprečju divjadi.

Nagrajen je tudi najhitrejši, kar se je letos izkazalo za malo nerodno, saj dirkanja za šalo ni. Ko je dirka, je dirka, in se kdaj kdo tudi poškoduje.


Skupno najhitrejši je bil Primož Štrancar pred Maticem Bergincem in Gregom Oblakom, očitno se ni najbolj gnal četrtouvrščeni velenjski blisk Miri Vauh. Divjad je malo mečkala, malo pa se je valjala po tleh. Tako je Lovec 2017 postal Zlatko Drofenik, ki se je tudi valjal, na koncu pa šel z divjadjo iz prve etape tudi na urgenco.

Jedače in pijače tudi tokrat ni manjkalo, tako da vrstni redi hitro niso bili pomembni. Bolj furanje in druženje.

Na kolesu je najlepše v dvoje, troje. Komu oziroma kdaj tudi solo. Skupne ture, druženja na kolesih, zabavna tekmovanja, pa so tisto, kar drži sceno skupaj pri koreninah. Priredite še na vašem koncu kaj takšnega. Licenca sicer ni naprodaj, lahko pa si izmislite kaj svojega.

Gašper Dolinar je na lovu posnel tale video


Več fotografij v galeriji na facebook strani B-23

Preberi še
Ko sta Kristjan in Mare divjad, drugi pa lovci

Naslovna fotografija Tjaša

Sledite nam