29. avgusta 2017

Druga prireditev v seriji treh pod okriljem Adria Bike. Štiri trase in 450 zabave in tekmovanja željnih kolesarjev in kolesark. Vse to je Fužine 2 Sea.

Tomislav Zobec, eden od kolovodij tolpe Adria Bike, mi je potožil, da so imeli tokrat premajhno ekipo, ki je skrbela za urejenost trase gorskokolesarskega maratona Fužine 2 Sea. Del standardnega moštva je še vedno pomagal gasiti požare na hrvaški obali. A tega udeleženci druge izvedbe dirke, ki vodi iz višin Gorskega kotarja do morja in nazaj, niso opazili. Proga je bila označena in očiščena tako, kot mora biti, ter na štirih različnih dožinah pripravljena sprejeti kar 450 tekmovalcev.


Peter Vesel se vrača v Fužine

Njihov najhujši nasprotnik nista bila niti dolžina, niti tehnična zahtevnost, ampak vročina. Če je bilo ob devetih dopoldne v Fužinah še prijetno hladno, je bilo ob enajstih v Crikvenici že noro vroče. Takrat so bili najhitrejši, na čelu s končnim zmagovalcem Đanijem Simčićem, že na drugi kontrolni točki, in čakalo jih je 13 km vzpona po razbeljenem asfaltu nazaj gor v senco kotarskih gozdov.


Blatna kopel

Tik pred ciljem so gozdarji poskrbeli za veliko blatno kopel. Najspretnejši so znali poiskati dobro linijo, se ji izogniti in brez blata v zobeh dvigniti roke pod Husqvarninim slavolokom. Đaniju je to uspelo že po treh urah, 59 minutah in 55 sekundah, Mia Radotić pa se je s progo in soncem borila 4 ure, 37 minut in 33 sekund.


Razstavni prostor, cilj in iskanje sence za počitek po zaključeni dirki

Kljub dobri domači ponudbi je v Fužine prišlo tudi precej Slovencev. Zlate medalje v različnih kategorijah so domov odnesli Peter Vesel, Teja Plantak, Iztok Kuret in Denis Dodič, srebrni Lucjan Premrn in Martin Porenta, bronasto pa Ivana Benko.

Maraton Fužine 2 Sea je bil drugi iz serije Husqvarna Adria Bike Series. Zadnji, tretji in bo 14. oktobra Krk’n’Roll s štartom in ciljem v Baški na Krku. Tomislav mi bo kmalu poslal dokončni trek in pravi, da se bo le delno dotikal trase 4 Islands.

{loadposition inside}

Vrstni redi 

Fotografije organizator

Sledite nam