21. julija 2014

Pa še Špela Horvat in Žiga Pandur na stopničkah, Nal Otoničar 2. mladinec. Na Češkem uspešen vikend za Slovence.

Na peti dirki evropske serije v spustu v Špičaku na Češkem so se slovenski tekmovalci odlično odrezali: Zarja Černilogar (Blackthorn GT) je zmagala, Špela Horvat (Energijateam.com) je bila prvič na stopničkah s 5. mestom, Jure Žabjek (Unior Tools Team) je z drugim mestom prav tako prvič stopil na stopničke, njegov starejši klubski kolega Žiga Pandur je bil 5., mlajši Nal Otoničar pa je bil na 19. mestu drugi najhitrejši mladinec.

Zarja se je z drugo letošnjo zmago vrnila v igro za vrh v skupni razvrstitvi. Z zmago s 4,6 sekunde prednosti pred trenutno vodilno Čehinjo Jano Bartovo zdaj na lestvici za njo zaostaja za 7 točk. Do konca sta dve dirki, dirko v Pili naj bi obe tekmici izpustili in se za naslov udarli septembra na finalu v Leogangu.

“Proga je bila nespremenjena, a tokrat zelo suha in prašna, sicer je bil vedno vsaj en dan dežja. Vožnje so bile zabavne, a ne popolne,” je povedala Zarja.

Jure Žabjek, ki je za zmagovalcem, švicarskim vrstnikom Noelom Niederbergerjem (Gstaad-Scott) zaostal za slabe pol sekunde, je v svoji prvi članski sezoni dosegel svoj največji uspeh doslej. Takole pravi: “Proga je zelo tesna in zavita, linij pa ni veliko. V nedeljo sem si želel le nastopa brez napak. Proti koncu sem sicer naredil eno, ampak sem zadovoljen.”

Tilen Leban (Blackthorn GT) je bil 45., Jan Cimperman (MTB Trbovlje/Specialized) 48., Aleš Virtič (MTB Čelešnk) 52. Blaž Hoelcl (Wolf Racing Team) 76., Vidi Kovač (Blackthorn GT) 84., Jure Cindro (Rajd Funsports) 90., Alen Šumandl (Specialized bike park Pohorje) 106. in Žiga Zrimšek (Rajd Funsports) 138.

www.ixsdownhillcup.com

Na uvodni fotografiji na levi Jure Žabjek prvič s penino na stopničkah na mednarodni sceni, ob njem zmagovalec Noel Niederberger in tretjeuvrščeni Johannes Fischbach. Vse foto Thomas Dietze.

Sledite nam