8. maja 2016

Razburljivo dirkanje na otvoritvi evropskega pokala pod Vitrancem, Žabjek in Pandur najhitrejša domača superfinalista.

Zmagovalec uvodnega spusta evropskega pokala iXS European Downhill Cup v Kranjski Gori je pri članih drugo letos zapored postal Nemec Johannes Fischbach, letos član ekipe Radon Magura Factory. V superfinalu je bil za tri desetinke sekunde hitrejši od Poljaka Slawomirja Lukasika (NS Bikes ProFro), ki je bil včeraj najhitrejši v kvalifikacijah. Tretje mesto je zasedel nekdanji italijanski prvak Johannes Von Klebelsberg (ASC Tiroler Radler DH Team).

Pod stopničkami je na 4. mestu ostal najvišje rangirani z lestvice UCI, Avstrijec Markus Pekoll (MS Mondraker), na 5. in 6. mestu sta sledila najhitrejša Slovenca Jure Žabjek in Žiga Pandur (oba Unior Tools Team).

Miran Vauh (KK Črn trn) je bil 11., Luka Zlatnar (BATT Team) pa zadnji 32. potem ko je dopoldan na treningu padel in si poškodoval koleno.

Monika tretja!

Pri ženskah je šla zmaga Veroniki Widmann (Bike Club Egna Neumarkt) z Južne Tirolske pred lansko zmagovalko Carino Cappellari (Radon Magura Factory) in Slovenko Moniko Hrastnik (KK Črn trn), ki je tako po lanskem 4. mestu v Leogangu prvič stala na stopničkah na dirki evropskega pokala.

Zarjo Černilogar (Unior Tools Team) je pestila poškodba zapestja in je finale končala na 11. mestu.

Vrstni redi

www.ixsdownhillcup.com

Na uvodni fotografiji Monika Hrastnik, vse foto Klemen Humar

Sledite nam