6. maja 2017

V prvem dejanju evropskega pokala v spustu suho, vetrovno in uspešno za najhitrejša Slovenca. Jutri se najverjetneje ne bo več prašilo za njima.

Na prvi dirki evropskega pokala v spustu iXS Downhill Cup v Kranjski Gori so danes izvedli kvalifikacije.

V suhih in vetrovnih razmerah je bil na malenkostno spremenjeni progi v primerjavi z lansko med člani najhitrejši Jure Žabjek (Unior Tools Team) pred Čehom Stanislavom Sehnalom (Banshee Bikes / Charvatbros, +3.52) in Poljakom Slawomirjem Lukasikom (NS Bikes Factory Racing, +4,36). Miran Vauh (KK Črn trn) je bil z zaostankom 6,17 sekunde deseti, Žiga Pandur (Unior Tools Team) s 7,12 zaostanka enajsti. To so tudi vsi trije slovenski superfinalisti za nedeljsko vožnjo. Vid Kovač (Črn trn) je na 38. mestu superfinale zgrešil za slabi dve sekundi.


Monika Hrastnik

Monika Hrastnik (Črn trn) je zaostala le za Italijanko Eleonoro Farino (GB Rifar Mondraker) in sicer za 2 sekundi in 44 stotink. Sledila je lanska zmagovalka, Veronika Widmann (FS Patrol Funn). Špela Horvat (KKJ WD40) je bila 16.

Med mlajšimi madinci je bil Marko Niemiz (Sinter Brakes Team) 12.

Jure je povedal: “Uspela mi je tekoča, čista vožnja brez napak. Jutri dodam še več poganjanja na nekaterih odsekih.”

Monika pa: “Zadovoljna sem z nastopom in upam, da proga ostane suha.”

Tako kot Monika si želi tudi večina drugih z Juretom vred. Ilovica in korenine v kombinaciji z dežjem niso po godu nikomur.


Jure in Žiga na poti na štart

V vseh kategorijah je nastopilo 333 kolesark in kolesarjev iz 28 držav. Žal med njimi tudi letos ni bilo prav veliko Slovencev – med starejšimi mladinci po poškodbi Tima Cotiča na treningu naprimer niti enega. Med veterani niti enega. Med mlajšimi mladinci le člani KD Rajd (in Sinter Brakes Teama). Pa vsaj med člani 14-erica ter dve dekleti. Se tolažimo, da varčujejo moči za dirko domačega Uniorjevega pokala čez teden dni, ali da vsaj mladince okupira matura.

Jutri (v nedeljo) se finale začne ob 12.30. Čase lahko v živo ob progi, na plaži ali na domačem kavču spremljaš na www.ixsdownhillcup.com/en/Livetiming

Vrstni redi kvalifikacij

Preberi še
iXS-ov “merilec razpoloženja”
iXS EDC Kranjska Gora: Video sobotne akcije

Na uvodni fotografiji Jure Žabjek, vse fotografije Marko Obid


Battovci so bili kompletni in se borili kot levi, najhitrejši je bil Matic Habjan na 47. mestu

Sledite nam