Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
27. marca 2018

Lo Barnechea Montenbaik Enduro v Čilu odprl svetovno enduro serijo s 5300 m spustov med ostrimi skalami in v globokem prahu do 3500 m nad morjem. Sledi Kolumbija, Francija in … Slovenija/Avstrija!

V Čilu se je začela letošnja svetovna serija v enduru, ki jo bomo letos še malce pozorneje spremljali. Zakaj neki? Zato, ker se tri mesece in tri dirke po Čilu ustavi na slovensko-avstrijski meji. Četrto dirko bo gostila Koroška na Peci in v Jamnici.

Na severozahodu čilske prestolnice Santiago je najhitrejše tekmovalce v enduru dirka Lo Barnechea Montenbaik Enduro pričakala s šestimi hitrostnimi preizkušnjami v dveh dneh. Skupaj je to pomenilo 34 km hitrostnih preizkušenj s 5300 višinskimi metri spusta po prašnih progah z le malo oprijema ter 38 km povezovalnih etap z 2900 višinskimi metri vzponov. Trasa je vodila vse do višine 3500 m nad morjem.


V takšnih razmerah sta se najbolje odrezala lanska prvaka. Avstralec Sam Hill (Chain Reaction Cycles Mavic) se v nobeni od hitrostnih preizkušenj ni uvrstil nižje od 2. mesta. Drugo mesto si je s pametnim dirkanjem in zmago v 4. preizkušnji prislužil Belgijec Martin Maes (GT Factory Racing). S tretjim mestom pa je svoj doslej največji uspeh dosegel Šved Robin Wallner (Ibis Cycles Enduro Race Team).

Prvega dne je sicer dve preizkušnji dobil Američan Richie Rude (Yeti/Fox Shox Factory Racing), a po defektu zdrsnil do končnega 53. mesta.


Cecile Ravanel

Med ženskami je Francozinja Cecile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro Racing Team) kljub defektu v četrti preizkušnji prepričljivo zmagala s 47 sekundami naskoka pred drugouvrščeno rojakinjo Isabeau Courdurier (Intense Mavic Collective). Tretja je bila Britanka Katy Winton (Trek Factory Racing), ki se je na stopničke prebijala po sobotni okvari.

Že ta konec tedna bo na vrsti druga dirka v Kolumbiji. Novo prizorišče je Manizales.

www.enduroworldseries.com

Na uvodni fotografiji Sam Hill, fotografije EWS

Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam