22. julija 2017

Rudi Pintar na prvo mesto v kategoriji do 19 let, Jure Žabjek drugi, Monika Hrastnik in Miran Vauh pa na četrto mesto.

V jutrišnjem finalu 4. dirke pokala iXS v Špičaku na Češkem tudi naši odlični spustaši.

V kategoriji do 17 let je bil nahitrejši izmed slovenskih tekmovalcev Žan Pirš (Sinter Brakes Team), ki se je uvrstil na sedmo mesto in za 13,081 sekunde zaostal za prvim kvalifikacijskim časom, ki ga je postavil Blake Ross (Revolution products NZ) iz Nove Zelandije. Ta je znašal 3:19.354. Vidian Rihtar Šalehar (Sinter Brakes Team) je bil z zaostankom 18,217 sekunde štirinajsti.

V kategoriji do 19 let je bil na štartu samo en slovenski tekmovalec. Rudi Pintar (Sinter Brakes Team), ki je s časom 3:14.858 pometel s konkurenco, saj je nabližjega zasledovalca na drugem mestu za seboj pustil za tri sekunde in pol.

Med ženskami je bila Monika Hrastnik (KK Črn Trn) s časom 3:42.033 uvrščena na četrto mesto. Za najhitrejšo s kvalifikacij Sandro Rübesam (Nukeproof Factory) je zaostala za 7,9 sekunde.

V elitni moški kategoriji je najhitrejši čas 3:04.671 postavil Novozelandec Matt Walker (Cube Global Squad Protected by Bliss). Na drugo mesto se je uvrstil Jure Žabjek (Unior Tools Team), ki je zaostal za 2.8 sekunde, na odlično četrto mesto in z zaostankom 5.684 sekunde se je uvrstil Miran Vauh (KK Črn Trn). Žiga Pandur (Unior Tools Team) je bil s sekundo zaostanka za Vauhom enajsti.

Miha Ivančič je bil 29., Aleš Virtič 36. (oba ŠKTD Avče), Jan Cimperman (MTB Trbovlje / Nakita Bikes) pa se je uvrstil na 45. mesto.

Vrstni redi 

ixsdownhillcup.com

Foto Rick Schubert

Preberi še:
iXS DH: 4. dirka serije – Špičak

Sledite nam