11. avgusta 2011

Dirka svetovnega pokala v La Bressu je bila ena boljših, tudi z vidika fotografiranja. Nekoliko netipična proga brez gozdnih odsekov ima svoj čar, svoje pa so seveda dodali tudi glasni navijači.

Če bi nas v La Bressu pričakalo še sončno vreme z modrim nebom, bi bilo že kičasto … Za fotografiranje je teren res odličen, saj izstopa iz povprečja. Proga ni stalna in ob hitrem pogledu se zdi napeljana preko nekaj pokošenih travnikov, skozi kratek gozdni odsek, ostalo pa so vrtovi in vrtički lokalnih prebivalcev. Trasa pa tudi ne sledi naravnemu pobočju, ampak se spušča po stopnicah, prav tako kot terase nad vasjo. Nič za to, dirka je izpadla odlično, organizatorji pa se že veselijo naslednje sezone, ko bo na tem prizorišču dirka v olimpijskem krosu. V čast Juliena Absalona, praktično “lokalca” v tamkajšnjih koncih.

La Bresse pa je sedaj močno povezan še z eno legendo – prav tu je ta vikend svojo odločitev o prenehanju tekmovalne kariere oznanil Fabien Barel. Dvakratni svetovni prvak je eden najbolj spoštovanih tekmovalcev, ki pa je bil v zadnjih sezonah žal bolj polomljen, kot hiter. Val di Sole naj bi bila njegova zadnja dirka v svetovnem pokalu.

Sedaj pa si le poglejte slike, bistvo tega članka. Na prizorišču sta se s fotoaparati v rokah mudila Vanja Kodermac in Grega Stopar, v galeriji pa je izbor po okusu obeh avtorjev.

www.labresse-mtbworldcup.com

Na uvodni sliki Troy Brosnan, foto Vanja Kodermac

Sledite nam