4. aprila 2019

Med smučarskimi poleti v Planici sta se dva drzneža na snowtrajkih spustila po doskočišču letalnice in dosegla rekordni hitrosti. Oglej si video.

Hillstrike vedno je in bo strmel k iskanju meja zmožnosti snowtrajkov. Še posebej pa svojih lastnih produktov. Neusahljiva želja ekipe po ekstremih na treh smučkah vodijo Hillstrike na najrazličnejše zaplate snega širom Evrope. Seveda budget mladega podjetja (še) ne omogoča odprav na daljni sever, najema helikopterjev in podobnih ekscesov.

Pa vendar je tokrat Hillstrajkovcem za malo ušel povsem primerljiv stunt; vožnja med pavzo svetovnega pokala v smučarskih poletih v Planici. Nekaj negotovosti v vodstvu in preobčutljiv moker spomladanski sneg sta ta scenarij sicer odnesla, a skakalnica je bila vseeno pripravljena za vožnjo s trosmučnikom. Da bomo natačni, doskočišče skakalnice.

Vožnja so naposled izvedli na zgodnje nedeljsko jutro, nekaj ur preden so se na prizorišče pripeljali prvi skakalci. Posebnih priprav ni bilo. Rajderja, koroški bmxar Miha Glavič in zasavski domači snowtrajker Peter Dolinšek, nista pretiravala z ogrevanjem, medtem ko je oče Hillstrajka Matic Hribar preveril tehnično pripravljenost snowtrajkov in Dewesoftove merilne opreme.

Klemen Humar je poskrbel za fotografijo, poleg kopice goprojev pa je na dnu doskočišča akcijo posnel še drugi član Hillstrjaka Andraž Kršlin. Ko so delavci na skakalnici dali zeleno luč, sta se Miha in Peter vsak posebej spustila v dno in vsega je bilo konec v nekaj deset sekundah. Hitro je bilo mimo, a je bilo vredno poskusiti! 

Lanski Hillstrike hitrostni rekord iz Kuthaia (Avstrija) je padel, fanta sta dosegla avtocestnih 128,5 km/h (Miha Glavič) in 123,3 km/h (Peter Dolinšek).

Vsi v enem kosu, polni adrenalina, so fantje dopoldan preživeli v družbi izjemnega teama v Planici. Ekipa je izjemno hvaležna podpori, ki jo je dobila iz Planice, še posebej pa izjemnemu gostoljubju, ki so ga bili deležni na tem veličastnem objektu pod Poncami.

 

S pogledom v naslednjo zimo pa Hillstrajkovci iščejo še večji hrib.

Na naslovni fotografiji drvi Miha Glavič. Vse fotografije Klemen Humar.

Besedilo Hillstrike

hillstrike.com

Sledite nam