Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
3. julija 2012

Hrastničan najhitrejši na dobro organizirani dirki v Vácu nedaleč iz Budimpešte z lepim nagradnim skladom.

Kolesar domžalskega Energijateam.com Miha Halzer je v soboto v kraju Vác nedaleč iz Budimpešte dobil prvo od štirih preizkušenj madžarske serije v disciplini eliminator Elimina Tour. Halzerja, ki se je že izkazal v eliminatorjih svetovnega pokala s 4. in 9. mestom, so prireditelji povabili kot enega zvezdnikov discipline. V kvalifikacijah je bil od Hrastničana hitrejši domačin Márk Csielka, v dirkah pa izpadanje pa ni imel pravega tekmeca.

Nejc Valentinčič (Calcit bike team GT) je bil v kvalifikacijah 5., v finalu pa po težavah s kolesom ostal v četrtfinalu in zasedel 9. mesto. Mitja Potočin in Blaž Vrbnjak (oba KD Hrastnik) sta prav tako prišla do četrtfinala in med 32 finalisti zasedla 14. in 15. mesto.

“Organizacija me je navdušila, bila je na nivoju svetovnega pokala,” pravi Halzer. “Tudi proga je bila odlična, prireditelji pa so me lepo sprejeli.”

Halzer namerava nastopiti še na dveh dirkah serije, medtem ko se tretja – prav najbližja v Nagykanizsi – žal pokriva s krstom eliminatorja na svetovnem prvenstvu v Avstriji. Konec koncev tudi nagrade niso slabe: Halzer, bolj kot iz kolesarstva denarnih nagrad vajen iz svoje druge strasti pokra, je bogatejši za tisočaka v evrih, še 1000 evrov bo osvojil skupni zmagovalec serije.

Naslednja dirka serije bo 28. julija v Szentendru, do takrat pa se bo hitri Miha zopet malce posvetil spustu. 22. julija je namreč na vrsti državno prvenstvo v spustu (in krosu) na Javorniku. Halzer je bil lani v spustu bronast. “Na državnem prvenstvo v spustu pa bo letos težka za kolajno,” ocenjuje Miha.

Na dnu dva videa s sobotne dirke.

Vrstni red XCE Vác
1. Miha Halzer (Slo, Energijateam.com)
2. Márk Csielka (Mad, EuroOne-Waberers-Cube)
3. Szilárd Buruczki (Mad, Merida Kőbánya TC)
4. Viktor Specziár (Mad, Balaton Cube Team)

9. Nejc Valentinčič (Slo, Calcit bike team GT)
14. Mitja Potočin (Slo, KD Hrastnik)
15. Blaž Vrbnjak (Slo, KD Hrastnik)

www.eliminatour.hu

Na uvodni fotografiji Halzer pred še enim Hrastničanom Blažem Vrbnjakom.

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam