10. decembra 2018

Več kot le bajkerski Tinder, aplikacija izpod Pohorja združuje iskalce in ponudnike vodenja za vrsto dejavnosti na prostem.

Pred dnevi je na svetovno bojišče mobilnih aplikacij prišel Guidify, aplikacija za povezovanje iskalcev in ponudnikov vodenja na področju športov na prostem. Zaenkrat le za naprave z operacijskim sistemom Android, za iOS sledi kmalu.

Aplikacija je v celoti plod slovenskega znanja in razvoja – ustvarja jo skupina razvijalcev, inženirjev, programerjev in oblikovalcev s sedežem v Mariboru, vse pa druži tudi ljubezen do športov na prostem – gorskega kolesarjenja, smučanja, surfanja, pohodništva …

MTB je prav na prvem mestu med velikim številom ikon, ko v aplikaciji izbiraš dejavnosti, dva moža na kolesih pa sta dobila vlogi tudi v prvem promocijskem videu, ki si ga lahko ogledaš spodaj.

Kup razlogov torej, da izid aplikacije pospremimo na mtb.si!

Aplikacija je torej tu vsaj za velik del morebitnih uporabnikov, če imaš telefon vsaj s sistemom Android 4.4, si jo lahko nemudoma namestiš in začneš uporabljati. Uporabnikov je po prvih dneh nekaj sto, avtorji pa aplikacijo redno posodabljajo in odpravljajo porodne krče.

Uporabna je za vse, ki med furanjem po novih stezicah ne želite buljiti v navigacijo in/ali spraševati lovcev, kam se po teh poti pride. Kolesarjenje z lokalcem je bil od nekdaj najboljši način za spoznavanje novih terenov. Kateri traili so za pofurat dan po dežju? Kdaj in kam gredo fantje v zelenem na jago? GPS sledi tega ne vedo. Tudi novih prijateljev ne najdeš med napravami.

Guidify se predstavi

Lastnosti aplikacije sami opišejo takole:
– Išči ali filtriraj lokalne vodiče in riderje glede na lokacijo, aktivnosti ali izkušnje.
– Deli izkušnje ali storitve, kot so vodenje, inštruiranje, prevozi, izposoja opreme itn.
– Klepetaj s prijatelji in ostalimi. Hitro in enostavno pošiljaj sporočila, ustvarjaj skupine, deli fotografije, statuse in lokacijo.
– Posodobi status in deli najave tur ali fotografije z njih, ki izginejo po 24 urah.
– Bodi viden na zemljevidu med aktivnostjo. Deli lokacijo v realnem času s prijatelji ali družino.

Od kdo zamisel za aplikacijo? Prvi mož aplikacije Guidify Primož Zajšek pravi: “Ideja za aplikacijo je nastala prav na domačem Pohorju, kjer smo kot ‘lokalci’ pogosto spoznavali tuje riderje, jim kazali najboljše poti in linije in jim odkrivali skrivnosti Pohorja. Ta naključna srečanja so se praviloma končala z druženjem ob pivu in nepozabnimi spomini. Mnogokrat pa smo se znašli na drugi strani, in sanjali, kako kul bi bilo, če bi nam kdo pokazal najboljše poti, linije in lokale v bližini. Na nek način bi lahko rekli, da je Guidify narejen od riderjev za riderje.”

Boštjan in Jernej se najdeta s pomočjo aplikacije Guidify

V appu

Potem, ko izbereš svoje športe (izbiraš ne le med vrsto športov na prostem, na voljo so tudi potovanja, fotografiranje, meditiranje …), izbereš način “ride” (torej iskanje lokalnih vodnikov) ali “guide” (nudenje vodenja). Pozneje lahko prosto preklapljaš med obema načinoma. Ko si doma, torej nudiš vodenje, ko greš na potep, pa ga iščeš. Kot vodnik seveda vneseš tudi svojo domačo lokacijo.

Zaenkrat ponudniki lahko izberejo, ali vodijo brezplačno, “za pivo” ali za “donacijo”. Napovedujejo, da bodo dodali oznako za poklicne ponudnike. Ponudnik izbere tudi vrste storitev, ki jih nudi (poleg vodenja še učenje, izposojo opreme, prenočevanje, prevoze in … žuriranje), ter jezike, ki jih obvlada.

Skoči na stran, preberi napotke, doniraj ali projekt podpri z nakupom majice, kapucarja ali kapice.

guidify.io

Sledite nam