9. avgusta 2011

Zmagovalca uličnega šprinta na izpadanje v Kamniku Zarja Černilogar in Boštjan Hribovšek. Kljub dežju veliko gledalcev in (morda tudi zaradi dežja) napeto dirkanje.

Uspešen poskus ob pokalni dirki pred mesecem dni je dal zamisel in tako je ulična šprinterska dirka pod imenom GT Bike Eliminator našla svoj termin med festivalom Kamfest, ko ob večerih na kamniških ulicah ne manjka ljudi.

Sinoči se je na 400 m dolgi progi sredi Kamnika poskusilo 50 kolesarjev in 8 kolesark. Dirkanje je zmotila tudi nevihta, a ni bistveno pokvarila sporeda in razpoloženja, le proga je malce bolj drsela. Tudi gledalci se niso pustili pregnati – kar lahko pomeni tudi, da bi jih bilo ob lepem poletnem večeru verjetno toliko, da ne bi vsi videli na progo.

Udeležba je bila pestra – poleg tekmovalcev iz vseh gorskokolesarskih disciplin je prišlo tudi nekaj cestnih kolesarjev na gorskih kolesih. Med šesterico v velikem finalu sta bila tako dva tekmovalca v krosu, dva spustaša in dva iz 4krosa. Žal se do tja ni prebil univerzalni Miha Halzer, nekdanji reprezentant v krosu in zdaj spustaš, ki je prepričljivo dobil vse dirke do polfinala, ko je v vodstvu padel.

Zmagovalec je pri moških postal domačin Boštjan Hribovšek, ki je v zadnjih metrih prehitel Boštjana Volfa in nato še Jana Cestnika. Po uspehu v spustu za svetovni pokal je pri dekletih zmagala Zarja Černilogar pred mladima kolesarkama domačega kluba Tino Perše in Tamaro Sitar.

“Na progi je bilo potrebne kar precej previdnosti in tistim, ki so šli na vse ali nič, se velikokrat ni najbolje izteklo. Tudi sam sem bil v finalni vožnji ravno zaradi večje previdnosti skoraj ob prvo mesto, vendar sem uspel v ciljnem finišu nadoknaditi izgubljeno. Sem pa vesel, da so se na tekmovanje odzvali tudi tekmovalci iz drugih disciplin, da smo se lahko pomerili med seboj. Odlično je bilo tudi vzdušje ob progi, veliko gledalcev in pravo navijanje, ki doda res veliko na takšnih dogodkih,” je po tekmi pokomentiral Boštjan Hribovšek.

Vrstni redi

ženske

veliki finale
1. Zarja Černilogar (KK Črn trn GT)
2. Tina Perše (Calcit bike team GT)
3. Tamara Sitar (Calcit bike team GT)
4. Maria Michalogiannaki (Unior Tools Team)

mali finale
5. Ana Zupan (EnergijaTeam.com)
6. Neža Knez (Unior Tools Team)
7. Rebeka Barlič (MTB Trbovlje Specialized)

moški

veliki finale
1. Boštjan Hribovšek (Calcit bike team GT)
2. Jan Cestnik (MTB Trbovlje Specialized)
3. Boštjan Volf (Supersnurf Giant)
4. Nejc Valentinčič (Calcit bike team GT)
5. Andrej Bratina (KK Črn trn)
6. Urban Rotnik (KK Črn trn)

mali finale
7. Miha Halzer (KD Hrastnik)
8. Žiga Pandur (Unior Tools Team)
9. Aljaž Lavrič
10. Luka Kodra (Calcit bike team GT)
11. Matej Stapič (Enduro Maxxis Sram)
12. Matija Stupar (KK Črn trn)

Na uvodni fotografiji finalna dirka pri moških s Cestnikom in Volfom pred zasledovalci iz Calcita in Črnega trna. Vse foto Grega Stopar.

Sledite nam