Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
17. aprila 2017

V Vrtojbi se je z dirko s številčno in močno udeležbo začel slovenski pokal v krosu SloXcup. Tanja druga, Naglič izpadel iz deseterice.

SloXcup, slovenski pokal v krosu, se je znova začek na velikonočni ponedeljek v Biljenskih gričih pri Vrtojbi z mednarodno dirko druge kategorije UCI. Zmagovalca članskih dirk sta postala Ukrajinka Jana Belomojna (CST Sandd American Eagle) in Italijan Nadir Colledani (Torpado Gabogas).

Udeležba je bila številčna in obenem močna kot še nikdar: nastopilo je 350 kolesarjev, poleg avstrijskih, hrvaških, italijanskih in domačih še Madžari, Slovaki, Srbi in Ukrajinci. Pri ženskah so bile na štartu tri olimpijke iz Ria, pri moških pa skoraj celoten italijanski vrh.

Belomojna je v drugem od petih krogov pobegnila Tanji Žakelj (Unior Tools Team), ki je na koncu zaostala 54 sekund. Tretja je bila v cilju Italijanka Serena Calvetti (Team Damil GT Trevisan). Tanja je bila tudi edina slovenska članica na štartu.

Pri moških je v sedem krogov dolgi dirki povedla četverica, trije iz Torpadove ekipe po vodstvom legendarnega Maura Bettina, ter Michele Casagrande (Damil GT Trevisan). Najprej je odpadel Maximilian Viedier, nato sta se Colledani in Gerhard Kerschbaumer v zadnjih krogih otresla še Casagrandeja. Na koncu je bil čez ciljno črto prvi 22-letni Colledani. Nadir je italijanski podprvak, lani 9. na dirki svetovnega pokala v Albstadtu, letos že drugi na močni dirki C1 Kemptal Klassik.

Zadnjo točko UCI je z 10. mestom ujel hrvaški prvak Filip Turk (BBK Samobor). Pred njim je šel v zandji krog Rok Naglič (Calcit bike team), a je nato popustil in končal na 13. mestu, med mlajšimi člani do 23 let je bil četrti. Slabo minuto za njim je bil v cilju njegov klubski kolega Grega Krajnc.

Med mladinci se je odlično odrezal Miha Klemenčič (MBK SportR.si) s 3. mestom, med mlajšimi mladinci sta na stopničke stopila Teo Pečnik (KK Ravne) na drugo in Jakob Klemenčič (MBK SportR.si) na tretjo. Vita Movrin (Energijateam.com) je bila med mladinkami druga, njena klubska kolegica Tamara Homar pa med mlajšimi mladinkami tretja.

Za 20. izvedbo dirk na obrobju Nove Gorice in Vrtojbe (sprva dvakrat v Rožni dolini, odtlej v Gričih) v organizaciji treh različnih klubov so se prireditelji iz DEŠ Fleša posebej potrudili s progo in v lepem vremenu tudi gledalcev ni manjkalo.

SloXcup se nadaljuje že naslednjo nedeljo, 23. aprila, z dirko prve kategorije v Kamniku.

Vsi vrstni redi

Poročilo na prijavim.se

Preberi še
XC Griči: Fotogalerija
Tri v vrsto z Jano in Maksimom

Na uvodni fotografiji Colledani v cilj pred Kerschbaumerjem, foto Prijavim.se

Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam