18. marca 2019

Na otvoritveni dirki sezone zmaga Riccarda Plesnicarja, člana domačega kluba U.C. Caprivesi, pred Petrom Mihalkovitsem in Lucom Braidotom, od Slovencev najvišje Jan Markič. Pri dekletih prva zmaga Yane Dobnig za novo ekipo. 169 udeležencev in odlične razmere.

Pa se je sezona 2019 začela! V odličnih razmerah (tokrat morda celo na presuhih poteh!) je “pomladanska klasika” SloEndura, dirka Go Enduro 4Fun v Moši pri Gorici, privabila 169 kolesark in kolesarjev iz vseh štirih standardnih držav serije – 141 jih je nastopilo na dolgi trasi s petimi hitrostnimi preizkušnjami, še 28 mladih pa na skrajšani s tremi hitrostnimi preizkušnjami.

Na koncu je bil najhitrejši domačin Riccardo Plesnicar (na uvodni fotografiji) v dresu gostitelja U.C. Caprivesi. Dobil je dve hitrostni preizkušnji in bil naposled s časom 11 minut 14,41 za 4,05 sekunde hitrejši od drugouvrščenega Avstrijca Petra Mihalkovitsa (Radwelt MK Factory Racing). Tretji je bil olimpijec v krosu, domačin iz Moše Luca Braidot (C.S. Carabineri), zmagovalec Go Endura 2018, z zaostankom 5,16 sekunde za zmagovalcem.


Peter Mihalkovits, lanska številka 4 SloEndura

Četrti je bil zmagovalec izpred dveh let Stefano Braidot (U.C. Caprivesi) in peti najhitrejši Slovenec Jan Markič (ŠKTD Avče).

Daniele, tretji izmed bratov Braidot, je po počasnejšem začetku dobil dve hitrostni preizkušnji in bil na koncu sedmi.

Avstrijka Yana Dobnig (Team Dorrong) je zmagala med ženskami pred Aurelie Roussel (MTB klub Kranj), Francozinjo z bivališčem v Sloveniji, in Italijanko Eli Cos (ASD Team Granzon). Za Yano, lansko prvakinjo SloEndura, je bila to prva zmaga za novo ekipo.


Yana Dobnig po novem za Team Dorrong

Domačini so dominirali med mladinci, kjer je zmagal Lorenzo Terlicher (ASD Team Granzon), v absolutni razvrstitvi je bil 10. Mesto pred njim se je uvrstil najhitrejši v veteranski kategoriji do 40 let Francesco Remoto (ASD Fun Bike).

Na skrajšani trasi sta bila najhitrejša Massimo De Sabbata in Lucrezia Braida, mlada upa iz ekipe Granzon iz kategorije do 17 let.

{loadposition inside}

Po odličnem začetku sezone se zopet vidimo čez štiri tedne na Kampc enduru v Ajdovščini, prvi dirki “prve lige” SloEndura!

Vrstni redi Go Enduro 4Fun

absolutna razvrstitev
kategorije

www.sloenduro.com

Sledite nam