ZLIK, St Becich
30. januarja 2022

Priljubljena gorskokolesarska serija ZLIK, ki vključuje dirke v Istri in Kvarnerju, se je že prevesila v drugo polovico sezone.

S peto dirko sezone se je končala prva polovica tekmovanj v seriji Giant mtb ZLIK, ki v letošnji sezoni vključuje kar 10 prizorišč. Organizacija je bila tokrat v domeni BK Poreč, dirka pa se je odvijala na nekdanjem posestvu plemiške družine Becich. Gostitelji so zgledno pripravili progo in vse, kar pritiče zraven.

Po dveh zaporednih italijanskih zmagah v absolutni razvrstitvi na tem prizorišču je tokrat slavil Hrvat. Najprepričljivejši je bil tekmovalec v kategoriji U30 Martin Legović. Na startu veliko slovenskih tekmovalcev in tekmovalk, najboljši pa stari znanec hrvaških dirk in tekmovalec v kategoriji U40 Gregor Sikošek, ki je slavil v kategoriji in bil drugi absolutno.

Vrstni redi Giant mtb ZLIK (moške kategorije)

U13 – Noa Kuhar (BK Žminj), Jon Golob (Calcit Bike Team) in Antonio Licul (BK Grobnik) je tokratna najhitrejša trojica.

U15 – Leo Simone je bil hitrejši od dvojice iz KK Završnica. Drugo mesto je v ciljnem sprintu pripadlo Jušu Ažmanu, tretje pa Vidu Berlotu.

U17 – David Sandič (BK MTB Istra – Pazin) si je pokoril konkurenco v mladinski konkurenci. Drugo mesto je z 11 sekundami zaostanka osvojil Luka Lovro Dolinšek (Energijateam.com), tretje mesto je pripadlo Lovru Marčelja (BK Crikvenica).

U19 – Timotej Banovec (Team Granfondo) je bil s skoraj tremi minutami prednosti prednosti prepričljivo najboljši med starejšimi mladinci. Drugo mesto je osvojil Eric Stipić (BK Žminj), bron je pripadel Dominiku Orbaniću (BK Žminj).

U30 – Martin Legović (BK Novigrad) je zmagovalec kategorije in tudi absolutno najhitrejši ZLIKovec na današnji preizkušnji. Po uri, minuti in 41 sekundah je za več kot minuto in pol prehitel najbližjega zasledovalca Maicola Cozzaglia (Team Todesco ASD). Tretji je bil Blaž Dragar (Energijateam.com), ki je zaostal še dodatnih deset sekund.

U40 – Zopet najštevilčnejša kategorija in tesna zmaga Gregorja Sikoška (Team Granfondo), ki je za pet stotink sekunde ugnal Luko Grubišića (Adrenalina MTB Team). Sikošek je bil absolutno drugi, Grubišić pa tretji. Tretje mesto v kategoriji je pripadlo Klemnu Jančanu (Team Granfondo).

U50 – Roberto Vidoni (SC Cottur ASD) je zmagal, Srečko Križnič (Deš Fleš) je bil drugi, Jani Prešeren (Team BTS Company) pa je osvojil tretje mesto.

50+ – Mauricio Deponte, Miran Modic in Relvis Glavić (BK Novigrad) je bila najhitrejša trojica današnje preizkušnje.

Ženske kategorije

U15 W – Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team) je premočno slavila v najmlajši ženski preizkušnji, saj je za več kot osem minut prehitela najbližjo zasledovalko Elo Križan (MTB trail center Kočevje). Tretje mesto je osvojila Tamara Urbanija.

U30 W – Premočno, s kar 9 minutami prednosti, je slavila Daša Mlakar (MBK Črni vrh), druga je bila Valentina Pličić (BK Grobnik).

30+ W – Lara Kocjancic (MBC Trieste) prvo, Mateja Simonič (Izvir Vipava) drugo in Melita Doričič tretje mesto.

Otroške kategorije na Giant mtb ZLIK

U7 – Tri kroge dolgo dirko je najhitreje prepeljal Alen Simonič. Drugo mesto je osvojil Matevž Zobec, tretji je bil Nori Erceg.

U9 – Adam Simonič (Kamplc Racing Team) prvo, Val Milat (BK Campetto) drugo in Loren Margetić (BK Grobnik) tretje mesto.

U11 – V najštevilčnejši otroški kategoriji je slavil David Bernobić (BK Žminj), drugo mesto je pripadlo Boru Križanu, tretji je bil Nejc Hrastar (oba MTB trail center Kočevje).

U11 W – Prvo in drugo mesto sta osvojili članici BK Grobnik Stefani Štrucelj in Nicole Nižić, tretja je bila Korina Abramović (BBK Team Rodeo).

Vrstne rede najdeš pri uradnem časomerilcu @chiptiming.hr.

Šesta preizkušnja Giant mtb ZLIK bo na sporedu že prihodnji vikend, ko se bodo 6. februarja Zlikovci pomerili v Novigradu. Tam bo dirko z imenom XC Novigrad organiziral Biciklistički klub Novigrad. Prijave so že odprte na prijavim.se.

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri Chip Timingu

Preberi še

Giant mtb ZLIK

Sledite nam