6. februarja 2022

Le teden dni premora in priljubljena serija ZLIK se je s šesto dirko sezone nadaljevala v Istri, po Poreču je bil na vrsti Novigrad.

Na šesto dirko sezone se je zgrnilo neverjetno število italijanskih tekmovalcev in tekmovalk, ki so v več kategorijah zasenčili domače in slovenske matadorje. Daniel Pozzecco je bil absolutno najhitrejši, a je zmago osvojil z le tremi sekundami prednosti pred prekaljenim veteranom Robertom Vidonijem. Tretje mesto je s še štirimi sekundami zaostanka več zasedel Luka Grubišić. Najhitrejši Slovenec je bil zopet Gregor Sikošek, ki pa se je moral tokrat zadovoljiti z absolutno petim najhitrejšim časom.

Vrstni redi Giant mtb ZLIK (moške kategorije)

U13 – Zmaga Leonu Kišćeku (BGK Tuskanac/tk), drugo mesto Jonu Golobu (Calcit Bike Team) in tretje Anclinu Zupancu (Energijateam.com).

U15 – Nik Golob (Calcit Bike Tam) se je veselil zmage, Simone Leo drugega, Joeie Tonizzo (ASD Jam’s Bike Team) pa tretjega mesta.

U17 – Leonardo Ursella (ASD Jam’s Bike Team) prvo, Lovro Luka Dolinšek (Energijateam.com) drugo in Marko Mušič (Energijateam.com) tretje mesto.

U19 – Tine Jereb iz MBK Črni vrh je bil edini starejši mladinec, katerega čas v cilju je znašal manj kot uro. Na drugo mesto se je uvrstil Cristiano Di Gaspero (ASD Jam’s Bike Team), tretje mesto je pripadlo EricuStipiću iz BK Rijeka.

U30 – Prvo mesto si je prislužil Edoardo Antonini (Bibione Cycling), drugo mesto si je privozil Maicol Cozzaglio (Team Todesco ASD), na najnižjo stopničko pa je stopil Blaž Uršič (KK Pantal)

U40 – Daniel Pozzecco je poleg absolutne, osvojil še zmago v kategriji. Za slabih sedem sekund je bil hitrejši od Luke Grubišića (Adrenalina MTB Team). Tretji je bil s pol minute zaostanka Simone Cusin (Bibione Cycling), na četrto mesto pa se je uvrstil Gregor Sikošek.

U50 – Roberto Vidoni (SC Cottur ASD) je bil prepričljivo najhitrejši v kategoriji, hkrati je osvojil tudi drugo mesto absolutno. Drugo mesto si je priboril Michele Faccioli (MTB Pertica Bassa), tretji je bil Gabriele Santini (A.S.D. Valchiaro).

50+ – V najstarejši kategoriji je prvo mesto osvojil Loris Tomat (A.S.D. Valchiaro), drugi je bil Lucjan Premern (Izvir Vipava), tretje mesto je zasedel Miran Modic.

Ženske kategorije

U15 W – Nastja Ahačič (Energijateam.com), Ilaria Tambosco (ASD Jam’s Bike Team) in Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team) so bile najhitrejše v najmlajši ženski kategoriji.

U30 W – Prvi dve mesti ta bili rezervirani za MBK Črni vrh. Na najvišjo stopničko je stopila Daša Mlakar, drugo mesto je osvojila Tina Smrdel, tretje pa Alice Sabatino (ASD Jam’s Bike Team).

30+ W – Simona Ce (MTB Pertica Bassa) je bila premočna za vse, saj je najbližjo zasledovalko Laro Kocjancic (MBC Trieste) prehitela za cel krog. Tretje mesto je osvojila Romina Marušić (BK Novigrad).

Otroške kategorije na Giant mtb ZLIK

U7 – Lukas Horvat (BK Poreč) je najhitreje opravil s štirimi malimi krogi. Drugo mesto je sovojil Gabrijel Brnelić (BK Grobnik) in tretje Amadej Mandelc Hren.

U9 – Zmagal je Val Milat (BK Campetto), drugo mesto je osvojil Adam Simonič (Kamplc Racing Team), tretje pa s krogom zaostanka Loren Margetić (BK Grobnik).

U11 – David Bernobić (BK Žminj), Bor Križan (MTB trail center Kočevje) in Jan Horvat (BBK Šišmiš) so bili najhitrejši dečki.

U11 W – Stefani Štrucelj (BK Grobnik) je klubsko vrstnico Nicole Nižić prehitela za dobrih dvajset sekund, Korina Abramović (BBK Team Rodeo) je zaostala še enajst sekund več.

Vrstne rede najdeš pri uradnem časomerilcu @chiptiming.hr.

Sedma preizkušnja Giant mtb ZLIK bo na sporedu že prihodnjo nedeljo. 13.februarja dirko imenovano XC Slum organizira BK Buzet. Prijave so že odprte na prijavim.se.

Vedno zabavno poročilo multidisciplinarnega Gregorja Sikoška

Naslovna fotografija posnetek zaslona Giant mtb ZLIK

Preberi še

Giant mtb ZLIK

Sledite nam